30 Αυγούστου 2011

Ένα κοριτσάκι γέννησε στην Αλγερία η κόρη του Καντάφι

Η Αΐσα, κόρη του Μουαμάρ Καντάφι
Η Αΐσα, κόρη του Μουαμάρ Καντάφι  
 
 
Αλγέρι, Αλγερία
Ένα κοριτσάκι έφερε στον κόσμο σήμερα Τρίτη η Αΐσα, η κόρη του Μουαμάρ Καντάφι, όπως έγινε γνωστό από αλγερινή κυβερνητική πηγή. Η κόρη του Καντάφι είχε μεταβεί τη Δευτέρα στην Αλγερία μαζί με δύο αδελφούς της και τη μητέρα της.

«Η Αΐσα γέννησε πολύ νωρίς σήμερα το πρωί. Έκανε ένα κοριτσάκι. Μητέρα και κόρη είναι πολύ καλά» δήλωσε ο Aλγερινός αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση για το γεγονός αυτό.

Η Αΐσα, οι αδελφοί της Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ και η μητέρα της Σάφια πήραν άδεια να μπουν στην Αλγερία για «αυστηρά ανθρωπιστικούς λόγους», όπως ανακοίνωσαν οι αλγερινές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν σχετικά την ηγεσία των αντικαθεστωτικών και τον ΟΗΕ.

«Τα πρόσωπα αυτά έγιναν δεκτά στην Αλγερία για αυστηρά ανθρωπιστικούς λόγους. Ενημερώσαμε σχετικά τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του αλγερινού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πού βρίσκονται τα τρία παιδιά του Καντάφι που μετέβησαν στην Αλγερία, καθώς και η Σάφια, η δεύτερη σύζυγος του Λίβυου ηγέτη, ούτε απάντησε άμεσα στην ερώτηση σχετικά με το αίτημα που διατυπώθηκε από το λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για την επιστροφή τους στη Λιβύη.

Η Αΐσα, «βρισκόταν στο τέλος της εγκυμοσύνης της και επρόκειτο να γεννήσει σύντομα», ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Αλγέρι που εξήγησε ότι «σε ανθρωπιστικό επίπεδο, θα ήταν δύσκολο να της αρνηθεί κανείς την είσοδο στην Αλγερία».
πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό