31 Δεκεμβρίου 2011

Καρατζαφέρης: Δύσκολη χρονιά το 2012

Το 2012 θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερώνυμου, κατά την τελετή κοπής της πίτας της αρχιεπισκοπής. Η θα βάλουμε τις βάσεις για μία νέα Ελλάδα ή θα οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή,είπε, και υποστήριξε ότι αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, "υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα».

Καρατζαφέρης: Δύσκολη χρονιά το 2012
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει καλέσει δημοσίως τους δύο άλλους αρχηγούς "να αναλάβουν τις ευθύνες και να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο για να μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα ολοκληρωθεί το PSI και θα μπορέσουμε να ζήσουμε μέρες αισιοδοξίας και ελπίδας". Είπε ακόμη ότι υπάρχει μια πλατφόρμα που έχει δώσει στον πρωθυπουργό με την επιστολή του και εκτίμησε ότι υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να συναντηθούνε οι πολιτικοί αρχηγοί τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.

Μία συνάντηση από την οποία όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης "θα εξαρτηθεί και η δική μας απόφαση για το πώς θα χειριστούμε το θέμα της ανάπτυξης μιας καλύτερης "περπατησιάς".

Αναφερόμενος σε πιθανές εγγυήσεις που μπορεί να ζητηθούν από τη χώρα μας προκειμένου να χορηγηθεί βοήθεια 130 δισ. ευρώ, είπε τα εξής:

«Ξέρετε κανέναν να δίνει 130 δισεκατομμύρια χωρίς να απαιτεί μια συμμόρφωση; Μακάρι να μην τα είχαμε ανάγκη. Μακάρι να είμαστε αφέντες στο σπίτι μας. Δυστυχώς, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια μας κατέστησαν ομήρους των δανειστών μας. Πρέπει να χειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την κατάσταση για να αποφύγουμε τα χειρότερα».
Για προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, εκτίμησε ότι έγινε μεγάλη ζημιά και πως "η σκοπιμότητα επηρέασε την ευθυκρισία κάποιων" εκφράζοντας την ελπίδα ότι "η Δικαιοσύνη θα βρει το δρόμο και τον τρόπο να επαναφέρει τα πράγματα σε μια σωστή λειτουργία".

Υποστήριξε, επίσης, πως τραυματίστηκαν οι σχέσεις μας με την Ρωσία τις οποίες - όπως είπε - για πολλά χρόνια προσπαθούσε να αναπτύξει και είχε καταφέρει να φέρει "στην εξώπορτα της Ελλάδος το ρωσικό ενδιαφέρον".
Είπε, επίσης, ότι η προφυλάκιση του Εφραίμ τραυμάτισε τις σχέσεις της Ελλάδος με την Εκκλησία τη Κύπρου η οποία "σας θυμίζω είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, η οποία Τράπεζα αποτελεί και ένα από τα θησαυροφυλάκια τεραστίων αποθεμάτων της Ρωσίας".