24 Δεκεμβρίου 2011

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία

Οι επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε 44 άτομα
Δαμασκός, Συρία
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Συρίας ανέλαβαν μέσω της ιστοσελίδας τους την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Παρασκευή στη Δαμασκό, στοιχίζοντας τη ζωή σε 44 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 150.

«Μία από τις ταξιαρχίες μας της Τζιχάντ του σουνιτικού κόμματος κατάφερε να πλήξει ένα κτίριο στην καρδιά της πρωτεύουσας μέσω μιας πετυχημένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τέσσερις από τους καμικάζι μας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις των συμμοριών του (προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ» ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα τους.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι προειδοποίησαν ότι αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές επιθέσεις που θα σημειωθούν στη Συρία.

Το καθεστώς επέρριψε την ευθύνη σε «τρομοκράτες της Αλ Κάιντα», ενώ ακτιβιστές υπαινίχθηκαν ότι πρόκειται για προβοκάτσια.

Η καταδίκη για τις επιθέσεις από τη διεθνή κοινότητα ήταν άμεση: Η Ουάσινγκτον ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τρομοκρατικές πράξεις οποιουδήποτε είδους», σημειώνοντας πως δεν πρέπει να εμποδιστεί το έργο του Αραβικού Συνδέσμου, ενώ Μόσχα χαρακτήρισε «βάρβαρη πράξη» τις επιθέσεις, με στόχο να «υποδαυλίσουν τις συγκρούσεις στη Συρία».
ΑΠΕ/Γαλλικό