28 Δεκεμβρίου 2011

Νικολόπουλος: "Υπάρχουν αμφιβολίες για την προφυλάκιση Εφραίμ"

Νικολόπουλος: "Υπάρχουν αμφιβολίες για την προφυλάκιση Εφραίμ"
Για σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά και για αμφιβολίες αναφορικά με την αναγκαιότητα της αυστηρής, όπως τη χαρακτήρισε, απόφασης προφυλάκισης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου γέροντα Εφραίμ, έκανε λόγο ο Βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, σε δήλωσή του προς την εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη» της Πάτρας.

«Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός, πολύ περισσότερο για εμάς που δεν υπηρετούμε μόνο την δημοκρατία, αλλά είμαστε και Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ωστόσο, ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αποτελεί τον κοινό τόπο, τόσο της Δημοκρατίας όσο και της Ορθοδοξίας, άρα επ’ αυτού καμία δεύτερη σκέψη δεν χωρεί» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.  

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ωστόσο, είναι γεγονός πως υπάρχει ένας προβληματισμός σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας για την αναγκαιότητα της αυστηρής απόφασης προφυλάκισης του».

Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε επίσης ότισυμμερίζεται την αδυναμία πολλών συμπολιτών του «να φανταστούν ποιοι είναι οι σοβαροί λόγοι που προκάλεσαν την απόφαση προφυλάκισης ενός καλογέρου, ιδίως ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι ομολόγησαν ότι πήραν “μαύρο” χρήμα και άλλοι “φούσκωσαν” τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς όπως έχει καταφανεί ή και άλλοι κατά ομολογία τους τα πήγαν στα “κομματικά ταμεία”», ενώ δεν απέκλεισε  «να πρόκειται περί πλάνης ή λάθους, όπως πολλές φορές έχει συμβεί στα δικαστικά χρονικά».

Ο τομεάρχης της ΝΔ κατέληξε στη δήλωσή του: «Παρά ταύτα, επανέρχομαι στην αρχική μου σκέψη και διατυπώνω εκ νέου τον σεβασμό και την πειθαρχία μου στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καθώς και στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον».
Star.gr