24 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν πιστεύω σε κανένα μεσσία ή μάγο» δηλώνει για τον πρωθυπουργό ο Κ.Μαρκόπουλος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος
 
Αθήνα
Αιχμηρός κατά του πρωθυπουργού και εκείνων που υποστηρίζουν την παράταση του πολιτικού βίου της κυβέρνησης συνεργασίας εμφανίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real news δηλώνει: «Δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν μεταβατικό να διεκδικεί μονιμότητα. Δεν πιστεύω σε κανέναν "μεσσία" ή μάγο - που μάλιστα δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσει, αφού δεν είναι πολιτικός. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία και για την Ελλάδα. 

»Αν πάλι ο μεταβατικός θέλει να γίνει πολιτικός, τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει διά διορισμού... ούτε με πολιτικό ΑΣΕΠ. Τον κ. Παπαδήμο τον στηρίζουμε ως λογοδοσμένο, αλλά χωρίς αρραβωνιάσματα και παντρειές».

Παράλληλα, αναφερόμενος σε εκείνους που ζητούν παράταση του χρονικού ορίζοντα για την κυβέρνηση Παπαδήμου, τονίζει: «Το ζητούν, πρώτον, οι πρωταγωνιστές της αποτυχίας, δηλαδή οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που τώρα χύνουν ποτάμια κροκοδείλιων δακρύων και κάνουν όρκους μετανοίας για ό,τι έπραξαν επί δύο χρόνια, μόνο και μόνο για το όνειρό τους να γίνουν ηγέτες του ΠΑΣΟΚ που επέμεινε.

»Δεύτερον, μια ομάδα τεχνοκρατών ημι-πολιτικών, που παριστάνουν τους αμέτοχους της πραγματικότητας, ξεχνώντας ότι ήταν πρωταγωνιστές του τρόπου με τον οποίο η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ, από θέσεις είτε εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, είτε διοικητών τραπεζών.

»Και τρίτον, μια ετερόκλητη και ανομοιογενής ομάδα πολιτικών που χρειάζεται χρόνο για να ξαναστήσει στη θέση του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ το κόμμα του χαϊδέματος και της εξυπηρέτησης παντός είδους συμφέροντος».