30 Δεκεμβρίου 2011

Τελετή κοπής της Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η Τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα στην παρουσία όλου του προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με επικεφαλής τους άμεσους συνεργάτες του, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας, Νεαπόλεως και Μεσαορίας και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Μετά το πέρας της ιεροτελεστείας το λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος προσφώνησε τον Μακαριώτατο εκ μέρους των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων και των εργαζομένων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Αναφέρθηκε αρχικά στην αξία της αιωνιότητας για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τον Χριστιανό άνθρωπο όταν ενώνεται μαζί με τον Ιησού Χριστό, κατεξοχήν και πραγματικά μέσω της μετάληψης των Αχράντων Μυστηρίων. Κατόπιν, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της συνεργασίας με τον Μακαριώτατο στο πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, για ακόμη μια χρονιά. Επισήμανε τη σημασία του χρονικού σταθμού της έλευσης της νέας χρονιάς, ως ευκαιρίας ανασύνταξης των δυνάμεων και για περισσότερη πνευματική προσπάθεια και ένωση με τον Χριστό και περισσότερη συνεργασία στο έργο της Εκκλησίας με αγάπη, ζήλο και προσπάθεια, πάντοτε με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου. Επίσης, ευχήθηκε στον Μακαριώτατο να έχει υγεία, φωτισμό και μακροημέρευση για συνέχιση του ποιμαντορικού του έργου τόσο στον πνευματικό, όσο και στον εθνικό τομέα. Τέλος, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουμε όλοι να συνεργαζόμαστε στο έργο της Εκκλησίας, το οποίο ο Θεός εμπιστεύθηκε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, για χάρη του λαού του Θεού.
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο και τόνισε ότι και τα δύο χρειάζονται, δηλαδή και η πνευματική καλλιέργεια για να αξιωθούμε της αιωνιότητας, αλλά και ο αγώνας για καλή συνεργασία και προσφορά στο έργο της Εκκλησίας χάρη του λαού του Θεού. Το πρώτο προηγείται ασφαλώς, αλλά το πρώτο μάς οδηγεί και στο δεύτερο, όταν ο άνθρωπος θέλει να αγωνίζεται και να προετοιμάζει τον εαυτό του με αγάπη, καλοσύνη και καλή συνεργασία και πάντοτε με γνώμονα το καλό της Εκκλησίας μας, της πατρίδας μας και του καθενός χωριστά. Άρα καλούμαστε να γίνουμε "Χριστοφόροι".
Με επίγνωση της αποστολής της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο θα συνεχίσουμε το πνευματικό, αγιαστικό, ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, έτσι ώστε να στηρίζουμε, να βοηθούμε και να συμπαραστεκόμαστε στο λαό μας και στον κάθε συνάνθρωπό μας ξεχωριστά πάντοτε, και ιδιαίτερα σήμερα, που μαζί με τα προβλήματα και τις καταστάσεις που δημιουργεί η συνεχιζόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχή της μισής μας πατρίδας, καθώς και η παρατεταμένη οικονομική ύφεση.
Το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής είναι μάρτυρας του καθημερινού πολύπλευρου έργου της Εκκλησίας. Πόσοι άνθρωποι ζητούν και βρίσκουν συμπαράσταση και φροντίδα  τόσο στις πνευματικές όσο και στις υλικές ανάγκες τους.
Εκθείασε το πνευματικό έργο που επιτελείται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από το Γραφείο Εκκλησιαστικής Κατηχήσεως και Διακονίας, και τον υπεύθυνό του Θεοφ. Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, με σεμινάρια, ομιλίες, εκθέσεις, κατασκηνώσεις, κατηχητικά κ.ά.
Υπογράμμισε την πολυσήμαντη αξία της ανακάλυψης υδρογονοανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της πατρίδας μας, τονίζοντας ότι είναι μια ευλογία του Θεού για το παρόν και το μέλλον του λαού μας, αρκεί να γίνει καλή διαχείριση κάτι το οποίο εύχεται προς την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να εργαστεί με δεξιοτεχνία έτσι ώστε τα οφέλη να είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας. Πιστεύει ο Μακαριώτατος ότι τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια σωστή λύση του χρονίζοντος του χρονίζοντος εθνικού μας προβλήματος, για το οποίο εύχεται να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί.
Τέλος, ευχήθηκε οικογενειακή ευτυχία, υγεία και πρόοδο σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά. 
Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας