30 Δεκεμβρίου 2011

«Ανόητοι πολιτικοί του κόσμου, μην περιμένετε την παραμικρή αλλαγή» διαμηνύει η Πιονγιάνγκ

Ο Κινγκ Ουν
Πιονγιάνγκ, Βόρεια Κορέα
Με σκληρή γλώσσα η Βόρειος Κορέα διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό τη μέχρι τώρα πολιτική της, παρά τη διαδοχή του θανόντα ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ιλ, από το γιο του, Κιμ Γιονγκ - Ουν, ο οποίος ανακηρύχθηκε «ανώτατος ηγέτης» της χώρας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο KCNA, η επιτροπή εθνικής άμυνας ανακοίνωσε: «Δηλώνουμε με κάθε επισημότητα και περηφάνεια σε όλους τους ανόητους πολιτικούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των μαριονετών που διοικούν τη Νότιο Κορέα, ότι από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να περιμένουν την παραμικρή αλλαγή (στον τρόπο διακυβέρνησης)».

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, η Βόρειος Κορέα, στη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής συγκέντρωσης στην Πιονγιάνγκ, ανακήρυξε και επισήμως ως ανώτατο ηγέτη της τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Ο έτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, με την ιδιότητα του τύποις αρχηγού κράτους μέχρι να αναλάβει ο αδελφός του και επισήμως τα ηνία της χώρας, στην ομιλία του έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, τονίζοντας πως «μια τόσο απρόσμενη και πρόωρη αναχώρηση είναι η πιο μεγάλη και απίστευτη απώλεια για το κόμμα μας και την επανάσταση».

Είπε ακόμη ότι ο πατέρας του συνέβαλε στην «ειρήνη και την παγκόσμια σταθερότητα στον 21ο αιώνα».

Ακόμη, η Πιονγιάνγκ προειδοποίησε ότι η Σεούλ θα πληρώσει για τις «αμαρτίες» που διέπραξε κατά τη διάρκεια της κηδείας του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, μέσω του προδότη προέδρου της Λι Μιουνγκ Μπακ.

Η Πιονγιάνγκ απειλεί με αντίποινα τη Σεούλ προφανώς με αφορμή την αποστολή φυλλαδίων την ημέρα της κηδείας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, στα οποία γινόταν έκκληση για εξέγερση κατά της δυναστείας των Κιμ.
 ΑΠΕ/Γαλλικό