13 Δεκεμβρίου 2011

Απόδειξη της σχέσης ποινικών - τρομοκρατών η κοινή επιχείρηση στον Κορυδαλλό, λέει ο Μ.Όθωνας

Αθήνα
Η συνεργασία τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού επαναφέρει στη δημοσιότητα το ζήτημα της σχέσης μεταξύ ποινικών κρατουμένων και κατηγορούμενων για τρομοκρατία, για την οποία η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει κάνει λόγο αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Όπως δήλωσε στον 
ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Όθωνας, το περιστατικό αποδεικνύει αυτό που ήταν γνωστό από καιρό, ότι δηλαδή υπάρχει όσμωση μεταξύ των δύο χώρων.

Ο ίδιος τόνισε πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το πως βρέθηκε στα χέρια του Π.Βλαστού το όπλο, υπό την απειλή του οποίου κρατούσε ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το πιστόλι, υπήρχαν και τρία μαχαίρια στα χέρια των κρατουμένων που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Ο Μ.Όθωνας έκανε λόγο για «αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης», απορρίπτοντας την εκδοχή ότι η επιχείρηση στήθηκε προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η επιχείρηση των κρατουμένων αντιμετωπίστηκε χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Η απόδραση αποφεύχθηκε στο παρά πέντε, χάρη στην αυτοθυσία ενός υπαλλήλου, δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αντ.Αραβαντινός. 

Ο ίδιος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πως οι κρατούμενοι είχαν στα χέρια τους το πιστόλι
.