24 Δεκεμβρίου 2011

Μητσοτάκης κατά Σαμαρά: Αν δεν είχα ανατραπεί, η Ελλάδα σήμερα δεν θα περνούσε περιπέτεια

Μητσοτάκης κατά Σαμαρά: Αν δεν είχα ανατραπεί, η Ελλάδα σήμερα δεν θα περνούσε περιπέτεια

Δυστυχώς είχα δίκιο», είπε ο πρώην πρωθυπουργός για τις πολιτικές που εφάρμοσε ως το 1993, πριν ανατραπεί από τον νυν πρόεδρο της ΝΔ. «και οι κρίνοντες, κρίνονται», σχολίασε για την προφυλάκιση Εφραίμ
Εναν διαφορετικό και μάλλον ανεπιθύμητο χριστουγεννιάτικο «μποναμά» έστειλε στον Αντώνη Σαμαρά ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «θύμισε» στον σημερινό διάδοχό του και τότε υπουργό του ότι εάν το 1993 δεν έπεφτε η κυβέρνηση λόγω των αντιδράσεών του, θα είχαν εφαρμοστεί οι πολιτικές που κατά τον ίδιο θα έσωζαν την Ελλάδα από τα σημερινά της δεινά.
«Δυστυχώς είχα δίκιο. Ευχόμουν να μην είχα δίκιο και να μην φτάναμε εκεί που φτάσαμε. Αν είχα μείνει τότε και δεν με είχαν ανατρέψει η Ελλάδα δεν θα περνούσε από αυτή την περιπέτεια. Αλλά τώρα δεν είναι η εποχή να κάνουμε μνημόσυνα. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», ήταν το σχόλιο του κ.Μητσοτάκη.
Τόνισε παράλληλα ότι αυτή την ώρα χρέος όλων είναι να θέσουν τη σωτηρία της πατρίδας υπεράνω άλλων επιδιώξεων που είναι θεμιτό σε άλλες εποχές να υπάρχουν. «Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο αγώνα. Ελπίζω ότι έστω και την τελευταία ώρα να κάνουμε το σωστό και η πατρίδα μας να ξαναβρεί το σωστό δρόμο», υπογράμμισε.
Μήνυμα και με μαντινάδες
Οι βρακοφόροι της Κρήτης που και φέτος είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, είχαν παρεμφερές περιεχόμενο στις μαντινάδες τους.
«Εσύ είσαι που μας τά 'λεγες και είχες παρεξηγήσεις, και τώρα όλοι τρέχουνε πίσω απ' τις εξελίξεις», αλλά και «Το έργο σου αν σ' αφήνανε νά 'χες ολοκληρώσει, την κρίση και την πτώχευση θα είχαμε γλυτώσει», ανέφεραν μεταξύ άλλων.
Στήριξη στον Εφραίμ
Εξάλλου, ο κ.Μητσοτάκης πήρε σαφή θέση και για την απόφαση της Δικαιοσύνης να προφυλακίσει τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου.
«Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν. Υπενθυμίζω την παλιά ρήση που είναι πάντοτε σε ισχύ, ότι "και οι κρίνοντες, κρίνονται"», σημείωσε.