12 Δεκεμβρίου 2011

Πρώην αστυνομικοί σε κύκλωμα τοκογλυφίας

Δύο πρώην αστυνομικοί, ένας γνωστός έμπορος ταξί, ένας ... βοσκός και ένας έμπορος ζωοτροφών ήταν τα κεντρικά πρόσωπα μιας μεγάλης υπόθεσης τοκογλυφίας με θύματα εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν κάποια στιγμή στην ανάγκη να δανειστούν χρήματα, αλλά μέσα σε λίγους μήνες διαπίστωναν ότι έπρεπε να εξοφλήσουν ως και το… δεκαπλάσιο από το αρχικό ποσό!
       
Το κύκλωμα δρούσε πολλά χρόνια και είχε απλώσει τα πλοκάμια του στην Αττική, την Αιτωλοακαρνανία και την Λευκάδα, με την κάλυψη ενός αστυνομικού που υπηρετούσε στην δυτική Ελλάδα και τώρα έχει αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για διαφθορά! Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν δεκάδες δάνεια που δόθηκαν σε ανυποψίαστα θύματα με βασικούς χρηματοδότες τον έμπορο ταξί από την Αθήνα, τον βοσκό από την Βόνιτσα και τον έμπορο ζωοτροφών.
       
Ειδικά ο τελευταίος, κάλυπτε τα τεράστια ποσά που εισέπραττε «ρουφώντας το αίμα» των δανειοληπτών, με πλαστά τιμολόγια πώλησης τροφών για κότες, αιγοπρόβατα και κατοικίδια σκυλιά ή γάτες τα οποία εμφανίζονταν να καταναλώνουν… τόνους τροφής! Το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε μετά τις καταγγελίες δύο θυμάτων που δεν άντεξαν να καταβάλλουν τους εξοντωτικούς τόκους. Ένας από τα θύματα, που είναι επιχειρηματίας, είχε δανειστεί 19.000 ευρώ αλλά αναγκάστηκε να καταβάλλει στο κύκλωμα 108.000 ευρώ!