24 Δεκεμβρίου 2011

Φρέσκα ψάρια για όλους, η τελευταία επιθυμία του Κιμ Γιονγκ Ιλ

ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΟΤΑΝ " ΕΤΡΩΓΑΝ"  ΨΑΡΙΑ   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οι κάτοικοι της Πιονγκ Γιανγκ είδαν το καθεστώς να τους μοιράζει μέσω των καταστημάτων το τελευταίο «δώρο» του νεκρού πλέον ηγέτη τους.

Φρέσκα ψάρια για όλους, η τελευταία επιθυμία του Κιμ Γιονγκ Ιλ
Οι αρχές της Βόρειας Κορέας μοίρασαν φρέσκα ψάρια στους κατοίκους της Πιονγκγιάνγκ, ένα σπάνιο έδεσμα για την πάμφτωχη χώρα.
Η διανομή είχε διαταχθεί από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ, μία ημέρα πριν από το θάνατό του, το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα του Κόμματος των Εργατών, την Ροντόνγκ Σινμούν.
Η διαδικασία επιβλέφθηκε από τον γιο και διάδοχό του, Κιμ Γιονγκ-Ουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Εμποροι και πολίτες ξέσπασαν σε λυγμούς μέσα στα καταστήματα της πρωτεύουσας την Παρασκευή», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, που παραθέτει και φωτογραφίες με νοικοκυρές να κλαίνε από χαρά μπροστά σε λεκάνες γεμάτες με ψάρια.
Αντίστοιχα, οι υπάλληλοι των καταστημάτων δηλώνουν ότι αυτό το δώρο της οικογένειας Κιμ δείχνει «τη στοργική αφοσίωσή τους στο λαό» και ότι κανένα άλλο έθνος στον κόσμο δεν έχει τόσο καλούς και γενναιόδωρους ηγέτες.
Τα δώρα αυτά αφορούν την πρωτεύουσα Πιονγκ Γιανγκ που όσο φτωχή κι αν είναι, αποτελεί μία εξαίρεση στην Βόρειο Κορέα.
Οι κάτοικοί της είναι εν πολλοίς προνομιούχοι, κυρίως στελέχη του κόμματος και του στρατού, κρατικοί υπάλληλοι και άλλοι πολίτες επιλεγμένοι από το καθεστώς, στους οποίους παρέχονται περισσότερα τρόφιμα, καλύτερα σπίτια και υποδομές υγείας, παιδείας κτλ.