8 Ιανουαρίου 2016

Προεδρος της αιγυπτου κ.Σίσι: Πρόθυμοι να προωθήσουμε τις σχέσεις μας με την Κύπρο

Σίσι, Πρόθυμοι, Κύπρο, sisi, prothymoi, kypro


Η Αίγυπτος είναι πρόθυμη να προωθήσει τις σχέσεις της με τηνΚύπρο σε διάφορους τομείς και να δρομολογήσει κοινά έργα τα οποία θα συμβάλουν στην ενεργοποίηση της συμφωνίας που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριμερούς συνάντησης μεταξύ ΑιγύπτουΚύπρου και Ελλάδας
στην Αθήνα, είπε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel Fattah El Sisi .
Σύμφωνα με χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Sisi , κατά τη συνάντησή του την Τετάρτη με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη στο Κάιρο, εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τη στενή συνεργασία που υπάρχει με την Κύπρο.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού στο Κάιρο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων της τελευταίας τριμερούς της Αθήνας, και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.
Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Nίκος Κουγιάλης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στον Πρόεδρο Sisi και χαιρέτισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτοςστην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Διαβεβαίωσε επίσης για την προθυμία της Κύπρου να προωθήσει τη συνεργασία της με τηνΑίγυπτο σε διάφορους τομείς.

inews.gr