7 Ιανουαρίου 2016

Αίγυπτος: Τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας

Αίγυπτος: Τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας

Προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’ τελέστηκε σήμερα , πανηγυρική Θείας Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ.Χριστοδούλος Λάζαρης,ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμ. Κακαβελάκης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητος, της Κυπριακής Αδελφότητος, ελληνικών Συλλόγων και φορέων της Πόλης και πλήθος Χριστιανών.

Στη συνέχεια,ο Πατριάρχης υποδέχθηκε στην Πατριαρχική Έδρα το νέο Διοικητή Αλεξανδρείας κ.Mohamed Ahmed Abd el Zaher, συνοδευόμενο από ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών και αξιωματούχων της Πόλης.Ο Μακαριώτατος επισήμανε τις άριστες σχέσεις φιλίας και ειρηνικής συνυπάρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Νειλοχώρα και υπογράμμισε την εκ παραδόσεως πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Αιγύπτου και της Ελλάδος.


Από την πλευρά του ο Διοικητής Αλεξανδρείας, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο για την υποδοχή ως και τους Έλληνες για ό,τι προσέφεραν ιστορικά στην Αίγυπτο, ευχόμενος να ενδυναμώσει και πάλι η παρουσία του Ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια. 

 Το μεσημέρι, ο Πατριάρχης προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, παρουσία του νέου Διοικητή της πόλης και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους κολυμβητές που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από την θάλασσα.

Πηγη ελευθερος τυπος-gr