6 Φεβρουαρίου 2017

ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΑΚΑΤΟΣ ΜΕ 60 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΕ… ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ! – ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΜΙΛΛΙΕΤ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Μιλλιέτ” τουρκική τορπιλάκατος έπλευσε σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια χθες.
Όπως μεταδίδει η Άννα Ανδρέου για το ΚΥΠΕ:
Σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια πέρασε χθες στις 16.00 ώρα Τουρκίας (15.00) τουρκική τορπιλάκατος μεταφέροντας 60 αξιωματικούς και στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα “Μιλλιέτ” η οποία ωστόσο αναφέρει ότι το ελληνικό σκάφος του λιμενικού που παρακολουθούσε από την Κάλυμνο δεν κινήθηκε ούτε καν ένα μέτρο.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για την τουρκική πυραυλάκατο με την ονομασία “Kılıç” που θα πει “Ξίφος”.
Η ΧΟΥΡΙΕΤ κάνει λόγο για μικρή ένταση προκλήθηκε και στο Αιγαίο όταν ελληνικό σκάφος άρχισε να κινείται από την Κάλυμνο προς τα Ίμια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος που βρισκόταν σε αναμονή στην Κάλυμνο, 1.5 ναυτικά μίλια από τα Ίμια κατευθύνθηκε αρκετές φορές προς τα Ίμια. Τουρκικά σκάφη που ανέμεναν στις ακτές της Αλικαρνασσού, 3,8 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, το εμπόδισαν, αναφέρει η “Χουριέτ”.
Αυτά τα δημοσιεύματα απλά δείχνουν ότι η Τουρκία είναι από τη μία εκνευρισμένη,αλλά από την άλλη εγκλωβισμένη. Δείχνει ότι θέλει να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο με το οποίο θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης αλλά καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.
Μικρή ένταση προκλήθηκε και πάλι το Σάββατο στο Αιγαίο σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα όταν ελληνικό σκάφος άρχισε να κινείται από την Κάλυμνο προς τα Ίμια.
Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει ότι αμέσως τουρκικά σκάφη το εμπόδισαν.
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το ελληνικό σκάφος που βρισκόταν σε αναμονή στην Κάλυμνο, 1,5 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, κατευθύνθηκε αρκετές φορές προς τα Ίμια.
Τουρκικά σκάφη που ανέμεναν στις ακτές της Αλικαρνασσού, 3,8 ναυτικά μίλια από τα Ίμια, το εμπόδισαν, αναφέρει η «Χουριέτ».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλλιέτ», σε απόσταση 20 μέτρων από τα Ίμια πέρασε στις 16.00 ώρα Τουρκίας τουρκική τορπιλάκατος μεταφέροντας 60 αξιωματικούς και στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Η εφημερίδα, ωστόσο, αναφέρει ότι το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού που παρακολουθούσε από την Κάλυμνο δεν κινήθηκε ούτε καν ένα μέτρο.
Η «Μιλλιέτ αναφέρει ότι πρόκειται για την τουρκική πυραυλάκατο με την ονομασία «Kılıç» που θα πει «Ξίφος».
Τη σκυτάλη στις τουρκικές επιθέσεις κατά του Πάνου Καμμένου πήρε, μετά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, και ο τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα ομόλογό του «ανεύθυνο» και «προκλητικό».
Μιλώντας σε συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος Κόμματος στο Κοτζάελι, ο Φικρί Ισίκ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου λέγοντας πως όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη και συνέχισε:
«Επίσης όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι και η εχθρότητα προς την Τουρκία από όπου και αν προέρχεται είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με λύπη τις άκρως αβάσιμες και ανεύθυνες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας. Οι δηλώσεις, ο λόγος και οι ενέργειές του, είναι ανεύθυνες και προκλητικές. Και τον καταδικάζω για τον λόγο αυτό».
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ισχυρίσθηκε πως «μεταξύ μας, (με την Ελλάδα) έχουμε προβλήματα που δεν λύσαμε μέχρι σήμερα. Δεν αποτελούν όμως λύση οι προκλήσεις, αλλά η συνέχιση των διερευνητικών συνομιλιών για τα προβλήματα. Αυτό δεν είναι υπέρ της Ελλάδας. Η Τουρκία με την Ελλάδα πρέπει να καθίσουν και λύσουν μιλώντας τα προβλήματά τους στην περιοχή. Αυτή είναι η στάση μας ως Τουρκική Δημοκρατία. Για τον λόγο αυτό επ΄ ουδενί δεν δεχόμαστε κανέναν να κάνει ανεύθυνες και προκλητικές δηλώσεις».
«Εμείς, ως Τουρκία πάντοτε προσπαθούσαμε να βρούμε λύση συζητώντας τα προβλήματά μας. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα υποκύψουμε σε τετελεσμένα. Η έκκληση μας προς την Ελλάδα είναι να δώσει τέλος στις ανεύθυνες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, και να συνεχισθούν οι προσπάθειές μας για το δρόμο της λύσης, με από κοινού συζήτηση των ζητημάτων και προβλημάτων μας. Κάνω για μια ακόμη φορά αυτή την έκκληση από εδώ το Κοτζάελι», τόνισε.
Με γραπτή του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε νωρίτερα εκφράσει «τη δυσαρέσκειά του για τη γλώσσα και το ύφος, του υπουργού Αμύνης της Ελλάδας Καμμένου, που είναι ασύνδετα με την πραγματικότητα, σε συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2017».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «στο πλαίσιο αυτό καταδικάζουμε και επιστρέφουμε στον ίδιο, τις αήθεις, ανάρμοστες και αβάσιμες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τη χώρα μας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας ο προαναφερόμενος».
Στην ίδια ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε πως «είναι ατυχές το ότι σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλος ο κόσμος και η περιοχή μας, φέρει τον τίτλο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας ένα άτομο, σε τέτοιο βαθμό απερίσκεπτο και ανελέητο, που αγνοεί ακόμη και τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας και δεν έχει ιδέα των βασικών διμερών κειμένων για την παράνομη μετανάστευση.»
«Για μια ακόμη φορά καλούμε τις αρχές της Ελλάδας να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα κράτους και να αποφεύγουν δηλώσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον συνεργασίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δυο χωρών».
pentapostagma.gr
makeleio