12 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας: Το ΔΝΤ παίζει παιχνίδια -Εκκληση σε Μέρκελ να μαζέψει τον Σόιμπλε

Καταπέλτης για τον Β. Σόιμπλε και το Διεθνές ΝομισματικόΤαμείο ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, που ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε όσους παίζουν παιχνίδια «για Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, για διασπάσεις και διαιρέσεις, να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε δημόσιο... προσκλητήριο στην Ανγκελα Μέρκελ λέγοντας: «Θέλω να παρακαλέσω την καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό οικονομικών της από την επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και αναφορές του τύπου οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους», ξεκαθαρίζοντας οτι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει απαιτήσεις που είναι έξω από τη λογική και έξω από τους αριθμούς».
Και συνέχισε, λέγοντας: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε άλλα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας, στην πλάτη του ελληνικού λαού», ενώ φωτογραφίζοντας τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέφερε «Οποιοι παίζουν παιχνίδια για ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, για διασπάσεις και διαιρέσεις, να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά. Και είμαι βέβαιος ότι η ίδια τους η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά».
«Το ΔΝΤ δεν θέλει να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα»
Σφυροκοπώντας το ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «έχοντας χάσει κάθε επιστημονική αξιοπιστία από τις διαρκώς λαθεμένες προβλέψεις του, βρίσκεται σε αδυναμία να υποστηρίξει χρηματικά ένα πρόγραμμα δίχως γενναία απομείωση του χρέους».
«Και από την άλλη πλευρά στην Ευρώπη, αρνούνται να το αποφασίσουν πριν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις φοβούμενοι την άνοδο της Ακροδεξιάς. Και το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του και ορισμένα στελέχη του φαίνεται ότι προτιμούν να παίζουν παιχνίδια. Προτιμά να παίζει ένα διαρκές παιχνίδι πόκερ, κωλυσιεργώντας, να παίζει το μουντζούρη επειδή δεν θέλει να ρίξει το φταίξιμο στον Γερμανό Υπουργό, προσπαθούν να εφεύρουν απαιτήσεις παράλογες, εξωπραγματικές, φανταστικές αρκεί η Ελλάδα να χρεώνεται την αξιοπιστία και τη προδιαγεγραμμένη κατά την άποψη μου απόφαση του να μην χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα».
greeknation.gr