6 Φεβρουαρίου 2017

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ!

Θεωρείται ο πιο υποσχόμενος πολιτικός της Ρωσίας.
Είναι Έλληνας ποντιακής καταγωγής και σε ηλικία 30 χρονών διορίστηκε κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόκειται για τον νομικό και οικονομολόγο Αντόν Αλιχάνοφ (Αλιχανίδη), τον νεότερο κυβερνήτη στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας. Όμως, πώς γίνεται κανείς κυβερνήτης σε ηλικία μόλις τριάντα χρονών;
«Πραγματικά δεν ξέρω. Εγώ για παράδειγμα δεν σχεδίαζα ποτέ να γίνω κυβερνήτης. Αν μου αρέσει; Φυσικά και μου αρέσει. Αν επιθυμώ να αναλάβω μόνιμα τη θέση του κυβερνήτη; Ναι, θέλω. Μου φαίνεται μια εξαιρετική προοπτική, ειδικά εφόσον πρόκειται για μια τόσο υπέροχη περιοχή όπως το Καλίνινγκραντ. Συμβουλή μου είναι απλώς όλοι να σπουδάζουν και να μελετάνε, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ύστερα η ζωή τα βάζει όλα στη θέση τους. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο μυστικό, απλά βάζεις ένα στόχο και κάνεις καλά τη δουλειά σου» δήλωσε ο Αντόν Αλιχάνοφ.

Ο Αντόν Αλιχάνοφ ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 6 Οκτωβρίου, με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: RIA Novosti)
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αρχή η πίεση γι’ αυτόν ήταν πολύ μεγάλη γιατί όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί πάνω του. Τώρα, όπως λέει, έχει καλύτερη σχέση με τα ΜΜΕ, αλλά και ο ίδιος είναι πιο εξοικειωμένος με την υπάρχουσα κατάσταση.
«Όταν μου ανακοίνωσαν για πρώτη φορά ότι θα αναλάμβανα τη θέση του κυβερνήτη, τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ήταν ατέρμονης χαράς, όμως ύστερα άρχισα να αντιλαμβάνομαι το βάρος και τις ευθύνες αυτής της θέσης. Στόχος μου είναι να κάνω ξανά την περιοχή να μεγαλουργήσει, για να επιστρέψει στη θέση που της αξίζει» είπε ο κυβερνήτης.

Ο Αντόν Αλιχάνοφ έδωσε συνέντευξη στο ρωσικό επιχειρηματικό κανάλι RBC
Ο ελληνικής καταγωγής κυβερνήτης ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 6 Οκτωβρίου του 2016 και μέσα στο 2017 θα διεξαχθούν εκλογές, στις οποίες θα επιχειρήσει να διατηρήσει το αξίωμά του.
PONTOS  NEWS
makeleio