27 Φεβρουαρίου 2017

Τσαβούσογλου: Μη μας υποχρεώσετε να δείξουμε τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός


Την Κυριακή (26.02.2017) ο υπουργός Εξωτερικών τηςΤουρκίας βρέθηκε σε συνέδριο στην Αττάλεια και, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, εκεί ενημερώθηκε από τους Τούρκους δημοσιογράφους για τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. "Άμα θέλουν να έρθουν, να δούμε. Θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά" είπε ο Έλληνας υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, απαντώντας έτσι στις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου πως "όποτε χρειάστηκε να ανέβουμε στα Ίμια, το κάναμε"."Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είναι το κακομαθημένο παιδί της ελληνικής κυβέρνησης" είπε ο Τσαβούσογλου για τον Πάνο Καμμένο και έφτασε στο σημείο να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να του βάλει… χαλινάρι!
"Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τον υπουργό Άμυνας, που εμποδίζει τη βελτίωση των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων". Και η προκλητικότητά του είχε και συνέχεια, όταν είπε πως 
"δεν θα λάβουμε υπόψη τις απόψεις ενός ανθρώπου που ζει μέσα στα κόμπλεξ του".

Κατηγόρησε δε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας ότι με τη στάση του εμποδίζει τον ελληνοτουρκικό διάλογο. "Με τους Έλληνες κάνουμε προσπάθειες για να λύσουμε τις διαφορές μας, έχουμε σχετικό διάλογο, όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, με τις προκλητικές δηλώσεις του προσπαθεί να εμποδίσει αυτή την προσπάθεια".
Και για το τέλος, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε φυλάξει μια ευθεία απειλή προς την Ελλάδα! "Οι Έλληνες ξέρουν καλά το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός, μη μας υποχρεώσει να το δείξουμε. Μη μας ζορίζει περισσότερο τα περιθώριά μας", είπε.

Είναι η δεύτερη φορά σε σχεδόν 24 ώρες που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιλέξει τις προσωπικές επιθέσεις και τις απειλές κατά της Ελλάδας και ενός Έλληνα υπουργού. Το έκανε και το Σάββατο (25.02.2017)
 όταν επιτέθηκε στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά για όσα είπε σε συνέντευξη που είχε δώσει την περασμένη εβδομάδα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.Μετά τις πρώτες δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο Πάνος Καμμένος απάντησε σήμερα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα, στον ΣΚΑΪ.
Ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε πόσο πρέπει να ανησυχούμε και ξεκαθάρισε: "Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με υψηλό ηθικό και έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση.  Οποιοδήποτε αεροσκάφος αναχαιτίζεται άμεσα και οποιοδήποτε πλοίο παραβιάζει τα εθνικά μας ύδατα αντιμετωπίζεται άμεσα.

http://www.onalert.gr/stories/tsabousoglou-mh-mas-ypoxrewsete-na-dei3oume-ti-kanei-tourkikos-stratos/54745