9 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ ΩΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνεχίζουν απτόητοι οι επίσημοι φορείς των Σκοπίων να "διαφημίζουν" τις επεκτατικές επιδιώξεις τους εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από εκδήλωση που έγινε από την Σκοπιανή διασπορά στον Καναδά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εικονίζονται ο Πρέσβης των Σκοπίων, Τόνι Ντιμόφσκι και ο πρόξενος τους στο Τορόντο, Γιόβιτσα Παλασέφσκι, οι οποίοι έβγαλαν ομιλίες μπροστά από μια σημαία με το Ελληνικό σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας και έναν τεράστιο χάρτη της "Μεγάλης Μακεδονίας", σύμβολο του Σκοπιανού επεκτατισμού.


Η νέα θρασύτατη πρόκληση από τους Σκοπιανούς διπλωμάτες πρακτικά σημαίνει το εξής. Οι συνεχείς υποχωρήσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών όχι μόνο δεν έτυχαν ανταπόκρισης εκ μέρους των Σκοπίων με κάποια διάθεση συμβιβασμού, αλλά αντίθετα ενίσχυσαν θεαματικά την αδιαλλαξία και την αλυτρωτική ρητορική της ηγεσίας των Σκοπίων.

Επιπλέον τα περίφημα "Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης" (ΜΟΕ) του Κοτζιά έπεσαν στο κενό. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Απέτυχαν παταγωδώς. Επομένως πρόκειται για πολιτική που ως τούτου πρέπει άμεσα να αλλάξει.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Ουσιαστικά η απάντηση στην Σκοπιανή θρασύτητα πρέπει να είναι αποφασιστική και θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από την Ελληνική πλευρά εδώ και αρκετά χρόνια.
Άμεση υποβολή προσφυγής κατά των Σκοπίων στο ΔΔΧ για συστηματική και κατάφορη παραβίαση σειράς από τις θεμελιώδεις διατάξεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και κυρίως των άρθρων 6 (έγερση μειονοτικού) και άρθρου 7 (εχθρική προπαγάνδα) κα. Καταγγελία του σκοπιανού επεκτατισμού σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και σχετική ενημέρωση όλων των ξένων κυβερνήσεων. Ανάκληση της επίσημης Ελληνικής θέσης για σύνθετη ονομασία και επαναφορά στην απόφαση του συμβουλίου των Αρχηγών του Απριλίου του 1992, διακοπή κάθε οικονομικής βοήθειας και συνεργασίας με το κρατίδιο.
Η Σκοπιανή θρασύτητα δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού, δεν επιτρέπει άλλη απώλεια χρόνου και δεν συγχωρεί από μέρους μας επιπλέον αδράνεια.

--