19 Φεβρουαρίου 2017

Αλέξης Τσίπρας – Φήμες ότι ετοιμάζει διάγγελμα για δημοψήφισμα

Έτοιμος να απευθυνθεί, με διάγγελμα, στον ελληνικό λαό και να ανακοινώσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος παρουσιάζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό Secret, που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο, με την εφημερίδα Παραπολιτικά, σε δημοσίευμα του δημοσιογράφου Γιώργου Κατσίγιαννη, αναφέρει αναλυτικά:
«Επειδή αυτή η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε ριψοκίνδυνες επιλογές, που αγγίζουν τα όρια της τυχοδιωκτικής τακτικής, θα σας μεταφέρω μια πληροφορία που φούντωσε αργά χθες το βράδυ σε επιχειρηματικούς και τραπεζικούς κύκλους και σήμανε συναγερμό και στις Βρυξέλλες, στα γραφεία της Κομισιόν.Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέδιδαν προς συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας ότι ο  τη Δευτέρα πρόκειται να απευθύνει  προς τον ελληνικό λαό και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή  όσον αφορά την  με ερωτήματα για τη συνέχιση ή μη της λιτότητας.
Η συγκεκριμένη διαρροή, που μπορεί να έγινε εκ του πονηρού, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου, έχει θορυβήσει και την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, ενώ η σχετική φημολογία έφτασε, όπως ήταν λογικό, και στις πρεσβείες των ξένων χωρών στην Αθήνα, που από χθες άρχισαν να ενημερώνουν τις κυβερνήσεις.
Εάν πρόκειται για μπλόφα των Αθηνών αυτό θα αποδειχθεί τα επόμενα 24ωρα. Ωστόσο, έχει σημάνει παντού συναγερμός μέχρι τη Δευτέρα».
tilegrafima