27 Φεβρουαρίου 2017

H αυτοψία αποκαλύπτει ότι ο Vitaly Churkin δηλητηριάστηκεH αυτοψία αποκαλύπτει ότι ο ρώσος απεσταλμένος σταΗνωμένα ΈθνηδηλητηριάστηκεΜια πρώτη έκθεση της αυτοψίας που έγινε από ιατρικούς ειδικούς αποκάλυψε ότι ο ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη ο Vitaly Churkin  είχε δηλητήριο στα νεφρά του. Το έγγραφο που είδε με τα μάτια του ρεπόρτερ του liveMonitor αναφέρει:
H ιατροδικαστική εξέταση καθόρισε το χρόνο του θανάτου του ως τη Δευτέρα το πρωί περίπου 10 ώρες  μετά τη χώνευση του ύποπτου γεύματος.Τα μικροσκοπικά ευρήματα ήταν τα εξής:
Mέτρια νέκρωση του κεντρικού ηπατικού λοβού χωρίς στοιχεία φλεγμονής,διακριτή χολική στάση,σημαντική συμφόρηση των πνευμονικών αγγείων,σημαντική νέκρωση του βλενογόνου και του υποβλενογόνου χιτώνα του παχέως εντέρου και με τη χλωρίδα του εντέρου χωρίς παρέμβαση  βακτηριακών αλλοιώσεων στον υποβλενογόνο που εναλλάσεται με καλύτερα διατηρημένες ζώνες..Σημαντική επινεφριδική ανεπάρκεια,επίσης ανακαλύφθηκε.abs.cbn-tvΤην σκυτάλη αναλαμβάνει πριν από λίγο η ρωσική Pravda 26/2/17 η οποία αναφέρει ότι αμερικανικά μέσα εγείρουν φήμες για δηλητηριασμό του Ρώσου διπλωμάτη Βιτάλι Τσούρκιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε δηλητήριο που βρέθηκε στα νεφρά του αναφέρει η ρωσική εφημερίδα.
Σύμφωνα με το ABS-CBN, μια μεταθανάτια εξέταση του σώματος Τσούρκιν έδειξε την παρουσία του δηλητηρίου στα νεφρά του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο διπλωμάτης είχε δειπνήσει αργά  γύρω στα μεσάνυχτα, λίγες ώρες πριν το θάνατό του. Οι δράστες θα μπορούσαν να έχουν προσθέσει μια άγνωστη ουσία στο φαγητό του.
Προς το παρόν η καρδιακή προσβολή παραμένει η επίσημη αιτία του θανάτου του αναφέρει το ρωσικό μέσο.
Ο αρχισυντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού Echo of Moscow ο Alexei Venediktov είπε ότι ο Vitaly Churkin είχε διπλωματική ασυλία και ότι η αυτοψία αντιβαίνει τους διπλωματικούς κανόνες. Ο Venediktov, για την αναφορά στον αμερικανικό τύπο είπε επίσης ότι  υπήρξε μια ιατρική έκθεση που λέει ότι ο Churkin δηλητηριάστηκε από γεύμα που πήρε τα μεσάνυχτα. Pravda.Ru 26.2.17