28 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή δικογραφία κατά του Χρ.Μαρκογιαννάκη για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα


Ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης 
Αθήνα
Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης ποινική δικογραφία κατά του τέως υφυπουργού Δημόσιας Τάξης και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κατσιρώδη, ύστερα από την προκαταρκτική εξέταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, η δικογραφία σχηματίσθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί μη χρηστής διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας στο πλαίσιο σύναψης των συμβάσεων μίσθωσης των ελικοπτέρων SIKORSKY-64E μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Πυροσβεστικού Σώματος αφενός και της εταιρείας I.C.S.S. AE αφετέρου, κατά του υφυπουργού και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Στο έγγραφο του αντεισαγγελέα κ. Κατσιρώδη σημειώνεται ακόμη ότι διαβιβάστηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών αντίγραφα υπομνημάτων του πρώην υπουργού, με τα οποία καταγγέλλει τους ήδη υπουργούς Χρήστο Παπουτσή, Σπύρο Βούγια και Μανώλη Όθωνα.

Από πλευράς κοινοβουλευτικής διαδικασίας είτε με τις υπογραφές εξήντα βουλευτών προκειμένου για Εξεταστική Επιτροπή, είτε τριάντα βουλευτών για Προκαταρκτική Επιτροπή μπορεί να κατατεθεί αντίστοιχη πρόταση περαιτέρω διερεύνησης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ