22 Μαρτίου 2011

Ξεκαθαρίζει τη στάση του υπέρ των επιχειρήσεων στη Λιβύη ο Αραβικός Σύνδεσμος


Ο γραμματέας του Αραβικού ΣΑυνδέσμου Αμρ Μούσα

Ο γραμματέας του Αραβικού ΣΑυνδέσμου Αμρ Μούσα


Κάιρο, Αίγυπτος
«Είμαστε όλοι ενωμένοι για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη» ήταν το μήνυμα που έστειλε από το Κάιρο ο γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, μετά τη συνάντησή του τη Δευτέρα με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν το Σαββατοκύριακο από τον Αραβικό Σύνδεσμο σχετικά με το κατά πόσο πλήττωντα άμαχοι από την επέμβαση στη Λιβύη.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη διαφέρει από το στόχο επιβολής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και αυτό που επιθυμούμε είναι η προστασία των πολιτών και όχι ο βομβαρδισμός περισσότερων αμάχων» είχε δηλώσει την Κυριακή ο Αμρ Μούσα.

Πάντως, τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μούσα δήλωσε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος σέβεται το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, που προβλέπει ακόμη και την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.

«Η θέση του Αραβικού Συνδέσμου στο θέμα της Λιβύης ήταν αποφασιστική και από την πρώτη στιγμή 'παγώσαμε' τη συμμετοχή της Λιβύης [σ.σ. στον Αραβικό Σύνδεσμο]. Στη συνέχεια ζητήσαμε από τα Ηνωμένα Έθνη να εφαρμόσουν σχέδιο απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα. Σεβόμαστε το ψήφισμα και δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό από αυτό» ξεκαθάρισε ο Αμρ Μούσα.

«Είναι για την προστασία των αμάχων, και αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει» δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν στο Κάιρο.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προστασία των αμάχων» συμπλήρωσε.