22 Μαρτίου 2011

O ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ (!!!)


Αντικαθεστωτικός προσεύχεται πριν την έναρξη νέας επίθεσης κατά δυνάμεων του Καντάφι στην ανατολική Λιβύη

Τρίπολη, Λιβύη
Στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι βομβαρδίζουν τη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, και ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες από την πόλη κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά. Οι επιδρομές των δυτικών δυνάμεων στη Λιβύη συνεχίστηκαν για τρίτη νύχτα. Εκρήξεις και αντιαεροπορικά πυρά ηχούσαν στην Τρίπολη.

Σε νέα συνεδρίαση προσέρχονται οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ, καθώς οι τουρκικές αντιρρήσεις μπλοκάρουν επί μέρες την επίτευξη συμφωνίας για το ρόλο της Συμμαχίας στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας».

Βρετανία και Ιταλία επιδιώκουν τη μεταβίβαση της ηγεσίας της επιχείρησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ΝΑΤΟ. Η αμερικανική κυβέρνηση επιζητά να παραδώσει άμεσα το συντονιστικό ρόλο. Ωστόσο η Τουρκία μπλοκάρει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ενώ η Γαλλία τονίζει ότι εάν επιχειρήσει διεξαχθεί υπό ΝΑΤΟϊκή «ομπρέλα» κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου.Επίθεση Καντάφι στη Μιζουράτα

Άρματα μάχης του καθεστώτος Καντάφι βομβαρδίζουν τη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης εν μέσω συγκεχυμένης εικόνας σχετικά με τον αριθμό των νεκρών. Κάτοικος δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters πως υπάρχουν 40 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από τα πυρά του καθεστώτος.

«Η κατάσταση εδώ και πολύ κακή. Τανκς άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη σήμερα το πρωί. Ελεύθεροι σκοπευτές παίρνουν επίσης μέρος στις επιχειρήσεις. Ένα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο χτυπήθηκε και σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά, το μεγαλύτερο ήταν 13 ετών» δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο.

Ωστόσο, λίγο αργότερα εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων ανέφερε πως κατά την επίθεση δυνάμεων του Καντάφι σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά.