13 Απριλίου 2015

Γερμανία: Εξηνταπεντάχρονη, πολύτεκνη μητέρα και γιαγιά, κυοφορεί τετράδυμα

Βερολίνο, Γερμανία
Εξηνταπεντάχρονη Γερμανίδα, μητέρα 13 παιδιών και γιαγιά επτά εγγονιών, η Ανεγκρέτ Ράουνινγκ, είναι ξανά έγκυος και μάλιστα κυοφορεί τετράδυμα

Εάν η εγκυμοσύνη εξελιχθεί ομαλά, η ηλικιωμένη δασκάλα ενδέχεται να γίνει η γηραιότερη μητέρα τετράδυμων στον κόσμο, αναφέρει στην ηλεκτρονική του πύλη το τηλεοπτικό κανάλι RTL.

Η απίστευτη ιστορία της Ανεγκρέτ έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στη Γερμανία. Μάλιστα η ταμπλόιντ εφημερίδα Bild είχε το θέμα στο πρωτοσέλιδό της στο σημερινό, κυριακάτικο φύλλο της ενώ το RTL πρόκειται να προβάλει συνέντευξη με την 65χρονη.

Μολονότι ήταν ήδη πολύτεκνη, η γυναίκα από το Βερολίνο δεν δίστασε να κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για να ικανοποιήσει την επιθυμία της μικρότερης κόρης της, που είναι μόλις 9 ετών. Το κοριτσάκι της ζητούσε επίμονα ένα μικρότερο αδελφάκι...

Η τελευταία εξωσωματική γονιμοποίηση στην οποία υποβλήθηκε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα τέσσερα ωάρια γονιμοποιήθηκαν όλα και, φυσικά, η Ράουνινγκ δεν σκέφθηκε ούτε για μια στιγμή ότι θα κρατούσε μόνο το ένα από τα έμβρυα.

«Φυσικά έπαθα σοκ [...] Μίλησα με τον γυναικολόγο μου. Το σκέφτηκα και κατόπιν πήρα την απόφασή μου, αν και κατά βάθος ήδη την γνώριζα» είπε η ίδια στην Bild.

Η Ράουνινγκ, που διδάσκει αγγλικά και ρωσικά, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί φέτος. Η ίδια δηλώνει ότι δεν την νοιάζει καθόλου ούτε η ηλικία της, ούτε τι θα σκεφθεί ο κόσμος. «Δεν φοβάμαι. Ελπίζω ότι η υγεία μου θα παραμείνει καλή» σχολίασε μόνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ράουνινγκ καταφεύγει στην εξωσωματική για να γίνει μητέρα σε προχωρημένη ηλικία. Το 2005 είχε και πάλι δημιουργήσει θέμα στη Γερμανία όταν, στα 55 της, γέννησε ένα κοριτσάκι.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, πλέον παρακολουθείται από πολλούς γιατρούς και μέχρι στιγμής η εγκυμοσύνη της εξελίσσεται ομαλά, χωρίς σημαντικές επιπλοκές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό