27 Απριλίου 2015

Καμμένος κατά Σόϊμπλε και ευρωπαίων που "θελουν την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων"

Image

Επίθεση στον Σόϊμπλε από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι “ο κύριος Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία έχει κάνει την προσωπική του επιλογή να βλέπει σαν δικό του μαγαζί την Ευρώπη. Εν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανεξάρτητη ένωση κρατών και όχι μία ένωση που την διατάζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας".
 "Δεν θέλουν τον κύριο Βαρουφάκη, πριν λίγο καιρό δεν θέλανε εμένα στην κυβέρνηση ως εταίρο. Δεν είναι δυνατόν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό", συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

"Και έχει μεγάλη σημασία η δήλωση της κυρίας Μέρκελ", συνέχισε ο Πάνος Καμμένος. "ότι η Ελλάδα με αυτή την έκρηξη στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να είναι η χώρα της σταθερότητας για την Ευρώπη. Αυτή η δήλωση έχει την δική της γεωπολιτική διάσταση".

Στην συνέχεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το μεταναστευτικό, λέγοντας πως "αν η ΕΕ που γνώριζε ότι υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια μετανάστες έτοιμοι να έρθουν στην Ελλάδα, είχε φροντίσει να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα και να υπάρχουν οι απαραίτητοι μηχανισμοί, θα ήταν πολύ πιο απλά πράγματα".

Για το ότι η δήλωσή του πως θα η Ευρώπη θα "γεμίσει" με τζιχαντιστές και αν αυτή δημιούργησε προβλήματα, ο Πάνος Καμμένος τόνισε: "Θέλησαν να παραποιήσουν την δήλωση. Το μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα. Θέλανε την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων, αυτό ακριβώς που έκαναν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Να τους βάζουμε όλους σε ένα στρατόπεδο και μετά να κόψουν το λαιμό τους".

Εκλογές και... επικουρικές
 Σχετικά με το "καυτό" ζήτημα των τελευταίων ημερών, δηλαδή το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο Πάνος Καμμένος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα λέγοντας πως στην παρούσα φάση δεν θα ήταν χρήσιμη μία προσφυγή στις κάλπες.

Μία δήλωση που έχει την δική της σημασία, αφού η λέξη "εκλογές" δεν αποτελεί πλέον ταμπού ούτε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη τόνισε πως δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς υψηλές επικουρικές συντάξεις, διαψεύδοντας ουσιαστικά την χθεσινή πληροφόρηση που έκανε λόγο για πιθανό... "τσεκούρι" στις επικουρικές.

Λίγο νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, με δήλωσή του στην τηλεόραση του skai και την εκπομπή καλημέρα, διέψευσε το ενδεχόμενο μειώσεων στις συντάξεις με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Καμία απολύτως μείωση στις κύριες ή επικουρικές συντάξεις. Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η πλήρης στήριξη των συνταξιούχων".

Στην ίδια εκπομπή, μάλιστα, φιλοξενήθηκε και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος με τη σειρά του επίσης απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τρόικα και Σάββας Ξηρός

 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε και ένα "μήνυμα" σχετικά με το πως συνεργάζεται πλέον η ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους, κάνοντας έμμεση αναφορά στην προηγούμενη κατάσταση.
"Να το ξεχάσουν πως τα τεχνικά κλιμάκια θα κάνουν βόλτες στα υπουργεία" είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.
Σχετικά με την υπόθεση του Σάββα Ξηρού, ο κυβερνητικός εταίρος δήλωσε πως "θέσαμε ως όρο ο Ξηρός να παραμείνει στο νοσοκομείο ή με βραχιόλι παρακολούθησης".


onalert