21 Απριλίου 2015

Στο μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στο Ελ Αλαμέιν ο Καμμένος

Ελλήνων Πεσόντων, Ελ Αλαμέιν, Καμμένος, ellinon pesonton, el alamein, kammenos

Με την επίσκεψή του στο Ελ Αλαμέιν όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Αίγυπτο ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Στην ελληνική αποστολή η οποία επιστρέφει απόψε στην Αθήνα συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑΓιώργος Βαρεμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Η πόλη της Βόρειας Αιγύπτου έμεινε στην ιστορία  του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, αφού αποτέλεσε το σημείο ανάσχεσης της προέλασης των δυνάμεων του Άξονα προς την Αλεξάνδρεια, ενώ στη δεύτερη μάχη οι συμμαχικές δυνάμεις, στις τάξεις των οποίων πολέμησαν και Έλληνες στρατιώτες, ανάγκασαν τα στρατεύματα του ναζισμού σε υποχώρηση μέχρι την Τυνησία.
Στο συμμαχικό νεκροταφείο που περιέχει τάφους από στρατιώτες όλων των χωρών που πολέμησαν με τους Βρετανούς τις δυνάμεις του Άξονα, έχουν στηθεί και μνημεία για να τιμήσουν ειδικά του πεσόντες από την Ελλάδα, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.
newpost.gr