22 Απριλίου 2015

Πέντε χρόνια μετά από την τελευταία πτήση της Ολυμπιακής μια ελληνική ξεκινάει ξανά υπερατλαντικές πτήσεις

Την πρώτη της επίσημη επαφή με το αθηναϊκό κοινό είχε την Τετάρτη η SkyGreece, η νεοσύστατη ελληνική αεροπορική εταιρία, που ξεκινάει να συνδέει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με την Αμερική. Σύμφωνα με ότι ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας πατέρας Νικόλαος Αλεξανδρής, οι πτήσεις ξεκινούν στις 24 Μαϊου συνδέοντας την Αθήνα με το Τορόντο ενώ ακολουθεί στις 18 Ιουνίου η πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη προς Τορόντο με στάση στην Βουδαπέστη και τέλος στις 19 Ιουνίου θα γίνει το πρώτο ταξίδι της SkyGreece από την Αθήνα για την Νέα Υόρκη.
Όπως αναφέρθηκε η εταιρεία, που είναι ο μεγαλύτερη ομογενειακή επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί από Έλληνες του Καναδά και των ΗΠΑ, έχει ήδη δημιουργήσει 150 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και αναμένεται να αυξηθούν όσο μεγαλώνει και το πτητικό της έργο. Ήδη για το 2016 στους στόχους είναι η σύνδεση με Σικάγο και Βοστόνη καθώς και με Νότια Αφρική ενώ αντίστοιχα εξετάζεται και σύνδεση της Κρήτης και της Καλαμάτας με προορισμούς του εξωτερικού. Σε ότι αφορά το κόστος των εισιτηρίων ο εμπορικός διευθυντής και συνιδρυτής της Sky Greece ανέφερε ότι "θα είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά αν όχι τα φθηνότερα στις συγκεκριμένες γραμμές" λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ξεκινούν από 600 ευρώ.
Σε ότι αφορά την ασφάλεια, πέρα από την εμπειρία που έχουν όλοι οι πιλότοι της SkyGreece (έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες ώρες πτήσεις στα συγκεκριμένα δρομολόγια κυρίως μέσω της Ολυμπιακής) ανακοινώθηκε ότι σε κάθε πτήση στο πιλοτήριο θα βρίσκονται τρεις πιλότοι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, η οποία δήλωσε την υποστήριξη της κυβέρνησης στο μεγάλο αυτό εγχείρημα της SkyGreece για την ένωση της Ελλάδας με τον απόδημο ελληνισμό της Βορείου Αμερικής. Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing του Διεθνούς Αερολημένα Αθηνών - που διοργάνωσε και την εκδήλωση -  η οποία ανέφερε ότι η έλευση της SkyGreece έρχεται σε μία περίοδο σημαντικής βελτίωσης της πτητικής κίνησης από Αμερική προς Αθήνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2015 παρατηρείται αύξηση πτήσεως από και προς Αμερικής της τάξης του 45%.

Διαβάστε επίσης την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πατέρας Νικόλας Αλεξανδρής στο WE του news247.gr