30 Απριλίου 2015

Τον Ιούλιο φτάνει στα Τρίκαλα το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό

Τον Ιούλιο φτάνει στα Τρίκαλα το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό

Τρίκαλα
Τον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσουν στα Τρίκαλα οι δοκιμές του πρώτου αυτόνομου λεωφορείου, δήλωσαν στον δήμαρχο της πόλης οι εκπρόσωποι του κατασκευαστή και άλλοι παράγοντες του έργου.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, σύντομα θα αρχίσουν και οι εργασίες κατασκευής ειδικών λωρίδων και πρόσθετων έργων για το μικρό λεωφορείο χωρίς οδηγό.
Οι εργασίες θα αρχίσουν από κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων και αργότερα θα επεκταθούν σε άλλα σημεία της πόλης.
Για το χρονοδιάγραμμα άφιξης του οχήματος ενημέρωσαν τον δήμαρχο δύο εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας Robosoft, ο project manager του έργου, οι έλληνες εταίροι του προγράμματος από το ΕΜΠ και ο πρόεδρος της εταιρείας e-trikala.
Ο δήμος Τρικάλων είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις στην οποία θα δοκιμαστεί η τεχνολογία στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2. Τα Τρίκαλα, τα οποία είχαν βραβευτεί το 2009 ως μια από τις πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου, διαγωνίστηκαν με άλλες 11 ευρωπαϊκές πόλεις και καταφέραν να προκριθούν.
Το τετραετές πρόγραμμα CityMobil2 (Cities demonstrating cybernetic mobility) ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012. Συνολικά συμμετέχουν 45 ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e- Trikala ΑΕ συμμετέχει και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι πέντε εκπροσωπούν τους κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Yamaha, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ