22 Μαρτίου 2012

"Πως με εκβίαζαν και μου ζητούσαν μίζα 120.000 ευρώ"


Τι λέει στο Newsit ο ξενοδόχος από την Αργολίδα που αποκάλυψε τη δράση των δύο επίορκων υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Και δε μιλάμε για δύο τυχαίους υπαλλήλους αλλά γι΄ αυτούς που απο τα χέρια τους περνούσαν όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα της χώρας.

Οπως δήλωσε στο Newsit o επιχειρηματίας Αριστείδης Μάρκου "με ταλαιπωρούσαν από τις 27/10/2005. Ενώ είχε υπάχθει η επένδυσή μου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν αποφασιζόταν τίποτα γιατί δεν ειχαμε ενδώσει στις πιέσεις της μίζας. Καταστραφήκαμε οικονομικά, είμαστε στο χείλος της καταστροφής οικογενειακά".

"ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ"
 Την τραγική αδιαφορία των αρμόδιων αρχών κατήγγειλε ο κύριος Μάρκου ο οποίος οπως ισχυριζεται πριν απευθυνθεί στην αστυνομία είχε ενημερώσει για τη δράση των επίορκων υπαλλήλων ακόμη και τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Οπως χαρακτηριστικά είπε "εκανα καταγγελία για χρηματισμό και την αγνοησαν και επι λεξη μου ειπαν "κοιτα να κάνεις τη δουλειά σου". Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση μου ειπαν γιατί δε φώναζα τόσο καιρό που ήταν η ΝΔ και όλο χάνανε τον φάκελλο με την υπόθεσή μου λέγοντας πως δεν έχει ψωμί. Λέγανε οι προϊστάμενοι στου υφισταμένους "πετάχτε το φάκελο, δεν έχει ψωμί".

"ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΑΝΕ"
"Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι τρεις άνθρωποι που κάνουν πολυ καλά τη δουλειά τους" λέει ο κύριος Μάρκου "αν δεν απευθυνόμουν σε αυτούς την ύστατη στιγμή αυτή η υποθεση δε θα είχε εμφανιστεί ποτέ και πουθενά οπως δεν εμφανίζονται πολλές αλλες τετοιες υποθεσεις γιατί οι καταγγελιες έχουν γίνει σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς".

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 
"Τη Δευτέρα το μεσημέρι στο σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό έφτασα εγώ οπου με περίμεναν οι δύο υπάλληλοι εκεί. Τους παρέδωδα τα λεφτά και αμέσως μετά η αστυνομία τους συνελαβε, τον έναν τον επιασαν την ώρα που πήγαινε στο αυτοκίνητό του και λίγο μετά επιασαν και τον άλλο".

Ο επιχειρηματίας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως επιτέλους απο εδώ και πέρα η υποθεσή του θα προχωρήσει και θα μπει τέλος στην ταλαιπωρία του και έστειλε και ένα μήνυμα σε όσους βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση " η Ελλάδα και ο Ελληνας ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο δια της νομίμου οδού και από συγκεκριμένους ανθρώπους όπως για παράδειγμα η κυρία Ράϊκου η εισαγγελέας θα βρουν το δίκιο τους".
 
Ακούστε τι δηλωσε στο Newsit o επιχειρηματίας Αριστείδης Μάρκου:

Στους "λαδιάρηδες" υπαλληλους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία από κοινού και εκβίαση από κοινού και κατ' επάγγελμα. Στα σπίτια τους βρέθηκαν 145.000 ευρώ περίπου, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις δημοσίων λειτουργών γενικότερα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίaς