18 Μαρτίου 2012

Δ. Δόλλης: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτόΤη θέση ότι το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό, επανέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη. «Tο θέμα παραμένει ανοιχτό. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσει και να κλείσει. Δεν πρόκειται όμως να κλείσει έτσι όπως μερικοί θέλουν να κλείσει», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.
«Τι σημαίνει το θέμα είναι ανοιχτό;», διερωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι«το ακούμε αυτό συνέχεια από την εποχή της ΕΡΕ». Και συμπλήρωσε: «Τι σημαίνει ανοιχτό; Πότε; Πότε, αν όχι τώρα που λιμοκτονεί ο ελληνικός λαός; Γιατί σε άλλες χώρες τα έχουν πάρει αυτά που δικαιούνταν εδώ και 50 χρόνια; Γιατί αυτή η δειλία από εμάς;».Οπως είπε, εξάλλου, «η απόφαση που βγήκε από τη Χάγη (για το Δίστομο) αφορούσε στην προσφυγή και εκδίκαση της υπόθεσης από τα ιταλικά δικαστήρια, όμως η απόφαση του δικαστηρίου της Λιβαδειάς παραμένει ενεργή και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να προχωρήσει οποιαδήποτε στιγμή και να αποζημιωθούν τα θύματα της σφαγής του Διστόμου.».
Επικαλούμενος επιεικείς υπολογισμούς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι το χρέος προς την Ελλάδα είναι 168 δισ. ευρώ πλέον τόκων. «Είναι δυνατόν σήμερα η Ελλάδα να φοβάται να τα διεκδικήσει; Αν δεν μπορείτε, πάρτε το "φασόν" από το Ισραήλ που ξέρει να τα εισπράττει», τόνισε, καταλογίζοντας «δειλία» στις ελληνικές κυβερνήσεις, ενώ σημείωσε:«11,5 δισ. μας ζητά η Γερμανία ακόμα με μέτρα τον Ιούνιο με τον εδώ "πρωθυπουργό" της κ. Ράιχενμπαχ».