22 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση του γραφείου του πρωθυπουργού για την διαφθορά! - Ζήτησε να "καθαρίσει" το υπ. Ανάπτυξης και να διαλευκανθούν οι υποθέσεις!


- Έγιναν επαφές με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
- Εντολή να προχωρήσουν το συντομότερο οι έρευνες για τις μίζες και να αποδοθούν ευθύνες!
- Tηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου - Διαμαντοπούλου
- Προφυλακιστέοι και οι δυο υπάλληλοι που συνελήφθησαν να τα παίρνουν επ' αυτοφόρω

Μετά την διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση διαφθοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης, σήμερα υπήρξε παρέμβαση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το γραφείο του κ. Παπαδήμου έδωσε σήμερα οδηγίες στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης με το κρούσμα διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος τηλεφώνησε στην υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντόπουλου, η οποία τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που έκανε μετά την σύλληψη των δύο υπαλλήλων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έπειτα από καταγγελία επενδυτή ότι του ζητήθηκε "μίζα" προκειμένου να εκταμιευθεί εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Αργότερα, στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικό, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ζητώντας τους, κατά πληροφορίες, τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης.

"Λερναία Ύδρα το κύκλωμα του Υπ. Ανάπτυξης" λέει στο Newsit o δεύτερος επιχειρηματίας που εκβίαζαν

Ο κ. Γκανης, ο οποίος είναι ο δεύτερος επιχειρηματίας που τόλμησε να καταγγείλει τους μιζαδόρους, μίλησε στο Newsit και είπε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν το πιόνι, ο κουβαλητής ενός ολόκληρου κυκλώματος. 

Διαβάστε όλη την συνέντευξη 

Προφυλακιστέοι οι δυο υπάλληλοι που πιάστηκαν επ' αυτοφόρω


Τον δρόμο για την φυλακή πήραν και οι 2 υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που κατηγορούνται ότι εκβίασαν επιχειρηματία προκειμένου να τους πληρώσει, για να προχωρήσει η διαδικασία επιδότησης του ξενοδοχείου του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, Κωνσταντίνος Λιάκος, που συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε από τον επιχειρηματία σακούλα με 120.000 ευρώ, υποστηρίζει ότι είναι θύμα πλεκτάνης του επιχειρηματία, ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί για την ταλαιπωρία που υπέστη με όλη την υπόθεση της επιδότησης. 
Ο Κ. Λιάκος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που επέμενε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ότι στο επίμαχο ραντεβού, μόλις του έδωσε τη σακούλα με τα χρήματα, συνελήφθη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει επίσης ότι δεν καθυστέρησε τον φάκελο για την επιδότηση του ξενοδοχείου και ότι τον παρέλαβε στις 3 Φεβρουαρίου και έναν μήνα μετά είχε συνάντηση με τον καταγγέλλοντα στο γραφείο του στο υπουργείο. Τονίζει επίσης ότι οι αστυνομικοί, μετά τη σύλληψή του, τού είπαν να τηλεφωνήσει στον συγκατηγορούμενό του για να τον συλλάβουν.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος υπάλληλος, Κωνσταντίνος Καζαζάκης, φέρεται να αρνείται επίσης την κατηγορία και να υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στην όλη διαδικασία έγκρισης της επίμαχης επιδότησης.

Οι δύο υπάλληλοι κατηγορούνται για δωροδοκία, εκβίαση από κοινού και κατ' εξακολούθηση. Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης απολογίας ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν οι δύο υπάλληλοι θα προφυλακιστούν ή όχι.