14 Μαρτίου 2012

«Θα πάρουμε τα όπλα αν υπάρξει χάος», λένε οι αυτόκλητοι... πολιτοφύλακες

Συνέντευξη - ποταμό στην οποία εξηγεί τους σκοπούς και τους τρόπους εκπαίδευσης απόστρατων και άλλων εφέδρων που έχουν αυτοαναγορευθεί σε 'τάγματα πολιτοφυλακής' -προκαλώντας ανατριχιαστικούς ιστορικούς συνειρμούς- έδωσε ο επικεφαλής της λεγόμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» κ. Γιώργος Ανεστόπουλος.
Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα 99.5» για το θέμα που ανέδειξε με δημοσίευμά του το Εθνος της Κυριακής, ο κ. Ανεστόπουλος... καθησυχάζει ότι η εκπαίδευση των πολιτοφυλάκων «δεν γίνεται με πραγματικά όπλα αλλά ούτε με σφενδόνες» και διευκρινίζει:
«Είναι μια, ευρέως, γνωστή μεθοδολογία με τα όπλα airsoft. Αυτή τη στιγμή παντού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες πολιτοφυλακής που εκπαιδεύονται με αυτό το τρόπο. Είναι όπλα τρίτης γενιάς αερίου και ηλεκτρικά και εκτοξεύουν απλές πλαστικές μπίλιες».
Ως προς το στόχο της εκπαίδευσής τους αναφέρει:
«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Έφεδροι έχουν αναπτύξει μια δυναμική που λεει ότι εκπαιδευόμαστε ακόμη και μετά το στρατό, για να διατηρήσουμε την προσωπική μας γνώση να αυξήσουμε τη στρατιωτική γνώση που διαθέτουμε, ώστε την ώρα που θα παρουσιαστεί κάποιος στο στρατό να είναι πιο πολύ έτοιμος. Εμείς το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Θεωρούμε ότι έρχεται μια δύσκολη κατάσταση και σε κείνη τη δύσκολη κατάσταση, που ποτέ να μην έρθει κι αχρείαστοι να είμαστε, να μας βρει προετοιμασμένους. Είναι μια πρωτοβουλία παράπλευρη από τα σώματα ασφαλείας. Κάποιος που εκπαιδεύεται είναι πιο ικανός να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση».
Για το εάν προτρέπουν τα μέλη τους να πάρουν όπλα, λέει:
«Όχι εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση. Δεν λέμε στα μέλη μας να πάρουν όπλα. Όταν θέλει κάποιος να εκπαιδευτεί σε πραγματικά πυρά τον προτρέπουμε να γραφτεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σε μια σκοπευτική λέσχη και να ακολουθήσει ότι του πουν εκεί. Εμείς απαγορεύουμε να φέρει κάποιος κυνηγετικό όπλο, ακόμη κι αεροβόλο με μεταλλικές μπίλιες. Επιτρέπουμε ό, τι επιτρέπει ο νόμος».
Υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευόμενοι είναι χιλιάδες: «Ο γενικότερος αριθμός αυτών που εκπαιδεύονται σε όλη τη χώρα με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια μετρά αρκετές χιλιάδες. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση στην εξάσκηση των όπλων . Αλλά να είστε σίγουροι ότι χιλιάδες άτομα, κάθε χρόνο, φεύγουν στη Βουλγαρία ,στην Ουγγαρία, και σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, όπου επιτρέπεται επί πληρωμή η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε όπλο θέλει ο καθένας κι εκπαιδεύονται μια χαρά.
Προεξοφλεί ως βέβαιη τη χρεοκοπία και το χάος
«Πάμε σε ερημικές περιοχές και βουνά κι εκεί τα τάγματα πολιτοφυλακής αποτελούμενα, κυρίως, από απόστρατους για να αναλάβουμε ένοπλη δράση αν, κι όταν, διασαλευτεί η Δημόσια Τάξη σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας. Εμείς ποντάρουμε σε μια κρίσιμη ώρα Μόνο τότε θα ενεργοποιηθούμε. Το ποιά είναι αυτή η κρίσιμη ώρα περιμένουμε κάποιο χάος .Ένα αντικειμενικό χάος Η χρεοκοπία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας. Όταν έρθει εκείνη η κρίση ώρα να είστε σίγουροι ότι κάθε έλληνας σ αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Οπλα βρίσκονται την ώρα του πολέμου.