18 Μαρτίου 2012

Για το Λονδίνο και τις ΗΠΑ σαλπάρει η τριήρης «Ολυμπιάς»


Για το Λονδίνο και τις ΗΠΑ σαλπάρει η τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέθεσε την Τριήρη στην εταιρεία International Advantage Corporation (IAC), για χρήση αυτής ως έκθεμα την περίοδο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2012, και μελλοντικά σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 

Οπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό η επιλογή της εταιρείας πραγματοποιήθηκε μέσω μιας μακράς διαδικασίας ελέγχων και αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας το πλαίσιο των απαιτούμενων εγγυήσεων που πρέπει να παρασχεθούν για ένα τέτοιο εγχείρημα.
Η αποδοχή του αιτήματος έγινε για ευνοήτους λόγους  καθώς «η τριήρης "Ολυμπιάς" αποτελεί ένα σημαντικό μέσο προβολής της Ιστορίας του Ναυτικού και της χώρας μας μέσω ενός συμβόλου  που έχει ταυτιστεί παγκοσμίως με τη ναυτική τέχνη και την Ελλάδα», όπως αναφέρεται. 
Η τριήρης θα μεταφερθεί με ειδικό πλοιο στο χώρο έκθεσης και η εταιρία έχει αναλάβει, ως «αντίτιμο» την συντήρηση της πριν και κατα την διάρκεια των εκθεσεων οπως και την παράδοσή της - μετα από περιπου ενα έτος - παλι  πλήρως συντηρημένης.