22 Μαρτίου 2012

Εκλογές στις 29 Απριλίου ή το πολύ στις 6 Μαΐου ζητά η ΝΔ


Αθήνα
Την ανάγκη για άμεση διεξαγωγή εκλογών τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, λέγοντας πως «η 29η Απριλίου ή, το πολύ, η 6η Μαΐου καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις».

«Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μιλήσει ο λαός. Οι εκλογές -και το τονίζω- πρέπει να γίνουν άμεσα. Η άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι θέμα συνέπειας, αλλά και Δημοκρατίας», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Ο κ. Μιχελάκης συμπλήρωσε:

«Είναι αξίωση του λαού να επιλέξει μια νέα κυβέρνηση, που να δώσει ελπίδα στον κόσμο και προοπτική στην πατρίδα μας. Γι' αυτό ακριβώς ζητούμε αυτοδυναμία. Για να βάλουμε, χωρίς καθυστερήσεις, σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας. Αλλά και διότι το αντίθετο της αυτοδυναμίας, δεν είναι η συγκυβέρνηση. Είναι η ακυβερνησία. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το έλλειμμα και τις αιτιάσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι -και μάλιστα με απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα - κατηγορούμενος για το "φούσκωμα" του ελλείμματος του 2009. Οι ευθύνες του είναι αυταπόδεικτες, αφού, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, εξέταζε τουλάχιστον δύο διαφορετικά σενάρια, που θα έφερναν το έλλειμμα από το 12,5 έως και το 14,8% του ΑΕΠ. Και ασφαλώς δεν μπορεί να τις συγκαλύψει με μια Εξεταστική Επιτροπή, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους».

Ο κ.Μιχελάκης προανήγγειλε ότι μετά τις εκλογές θα συγκροτηθεί νέα Επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα, λέγοντας: «Η αλήθεια θα αναζητηθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο, από μια νέα Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί από τη νέα Βουλή και θα διερευνήσει -όπως δεσμεύτηκε η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς- το "πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο"».