7 Ιουλίου 2010

Για χρέος 44.000 ευρώ έγινε η σφαγήΠροθεσμία για να απολογηθεί σήμερα πήρε χθες από τον εισαγγελέα ο δράστης του τριπλού φονικού της Ερέτριας, επιχειρηματίας Παναγιώτης Σίμωσης, 54 χρόνων.
Ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε μετανιωμένος για τους φόνους, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπράχτηκαν για οικονομικές διαφορές.Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δράστης στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, έφτασε σε αυτό το σημείο όταν τα θύματά του, Ανδρέας Καρμίρης, 34 ετών, Γεώργιος Παπαδόπουλος, 40 ετών, και ο δικηγόρος Αθανάσιος Θάνος, 52 ετών, πήγαν να του ζητήσουν χρήματα

Θόλωσα, φέρεται ότι είπε και επίσης ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα εκβιασμού των τριών αντρών, καθώς τους χρωστούσε 44.000 ευρώ.


Αυτά τα χρήματα, ανέφερε, τα είχε δανειστεί για διάφορες δραστηριότητες, αφού λόγω δικαστικών αποφάσεων δεν είχε τη δυνατότητα να δανειστεί από τράπεζα.
Επίσης, ισχυρίζεται ότι οι τρεις άντρες το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν γίνει πιεστικοί σε σημείο εκβιασμού για να εξοφλήσει το χρέος που είχε και ότι τον απειλούσαν. Μάλιστα, είχε αναγκαστεί να καταφύγει σε δικηγόρο.
Ανέφερε, επίσης, στους αστυνομικούς πως, όταν τους συνάντησε, «προκλήθηκε από τον έναν της παρέας».
Περίπου μία εβδομάδα πριν από το προχθεσινό περιστατικό, τον είχε επισκεφτεί δικαστικός επιμελητής για να τον ενημερώσει σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις για κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο 54χρονος φέρεται να του είχε πει ότι αν κάνουν κάτι τέτοιο «θα τους σκότωνε».
Πριν από το τριπλό έγκλημα, επιχειρηματίας και θύματα είχαν συναντηθεί στη Χαλκίδα, όπου συζήτησαν για τις διαφορές που φέρεται ότι είχαν. Φέρεται, επίσης, ότι πέρασαν από το υποθηκοφυλακείο.
Εκλεισαν ραντεβού στην Ερέτρια, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητούσαν σχετικά με την κατάσχεση μέρους των επιχειρήσεων και του σπιτιού του, ενώ ήθελαν να εκτελέσουν διαταγή πληρωμής επιταγής ύψους 3.000 ευρώ.
Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι κατά το παρελθόν ο επιχειρηματίας διατηρούσε και λέσχες στην Αθήνα και ότι είχε δανειστεί και χρωστούσε πολλά χρήματα.
Μάλιστα, όπως λένε κάτοικοι της Ερέτριας, ήταν τακτικός θαμώνας καζίνου και φέρεται ότι είχε χάσει μεγάλα ποσά, γεγονός που τον ανάγκασε να καταφύγει σε δανειστές. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον πίεζαν «να τελειώσει με τις υποχρεώσεις του...».
«Δεν αποκλείεται στη συνάντηση της Χαλκίδας, πριν από το έγκλημα, να πιέστηκε λόγω των χρεών που είχε, γεγονός που τον οδήγησε στο έγκλημα», είπε ένας από τους καταστηματάρχες της Ερέτριας.
Το έγκλημα διαπράχτηκε πριν από τη μία το μεσημέρι, λίγο μετά την άφιξη των τριών θυμάτων και ακόμη ενός φίλου τους στο εστιατόριο με την επωνυμία «Ρεμέντζο», για να φάνε.
Ο τέταρτος σώθηκε διότι, πριν φτάσει ο επιχειρηματίας στο εστιατόριο, είχε απομακρυνθεί από το τραπέζι προκειμένου να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο. Χθες συνελήφθη για κατοχή αναισθητικού σπρέι και μικροποσότητας χασίς.
«Την ώρα εκείνη υπήρχε μόνο μία άλλη παρέα», είπε ένας από τους θαμώνες διπλανού καταστήματος, που ήταν από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο του φονικού, και συνέχισε: «Ο επιχειρηματίας σταμάτησε με το αυτοκίνητό του απέναντι από το κατάστημα και πήγε αμέσως στο σημείο που καθόταν η παρέα.
Δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν. Τους πυροβόλησε με πιστόλι πολλές φορές, την ώρα που κάθονταν στις καρέκλες. Ο τρίτος της παρέας προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τον πυροβόλησε και αυτόν και τον σκότωσε εν ψυχρώ. Ο τέταρτος, που είχε απομακρυνθεί και μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, έπαθε σοκ όταν τον είδε να πυροβολεί...».
Ανάστατοι οι κάτοικοιΜουδιασμένη η κοινωνία της Ερέτριας από το έγκλημα

Μετά τους τρεις φόνους, ο επιχειρηματίας μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε με κατεύθυνση τη Χαλκίδα. Στον δρόμο, όπως είπαν άτομα που τον γνωρίζουν, επικοινώνησε με κάποιους φίλους τους, οι οποίοι τον συμβούλεψαν να παραδοθεί. Υστερα από λίγη ώρα, πήγε μόνος του στην Ασφάλεια της πόλης, όπου ομολόγησε ότι αυτός είχε σκοτώσει τα τρία άτομα στην παραλία της Ερέτριας. Μουδιασμένη είναι η κοινωνία της Ερέτριας από το έγκλημα που διαπράχτηκε προχθές το μεσημέρι στην παραλία, με θύματα τρεις Αθηναίους και δράστη επιχειρηματία από τη Χαλκίδα. Οι φόνοι αναστάτωσαν τους κατοίκους της περιοχής. «Το γεγονός μας έχει αναστατώσει όλους. Θα μπορούσε να έχει συμβεί οπουδήποτε. Η πόλη μας και οι άνθρωποί της είναι φιλήσυχοι», είπε η δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλιμπαντέ. Επίσης, εξέφρασε αγανάκτηση για το γεγονός ότι κάποιοι, σε δηλώσεις τους σε τηλεοράσεις, ανέφεραν ότι στον δήμο τους υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας. «Δεν ταιριάζουν αυτά που λένε στους ανθρώπους της πόλης μας, που είναι φιλήσυχοι. Είναι αδιανόητο κάποιοι να λένε ότι στην Ερέτρια υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα», ανέφερε.

.

Πηγη Εθνος