15 Ιουλίου 2010

Δεν θα βιαστώ να προχωρήσω στη σύσταση νέου κόμματος τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη

Δεν θα βιαστεί να προχωρήσει στη σύσταση νέου κόμματος, προκειμένου να κατεβεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διευκρίνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το «Forum για την Ελλάδα» που θα ιδρύσει δεν θα μετεξελιχθεί σε κόμμα και θα συνεχίσει να υπάρχει ως φόρουμ.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, η κ.Μπακογιάννη επανέλαβε ότι «το φόρουμ δεν είναι κόμμα» και δεν αρνήθηκε πως στο μέλλον θα προχωρήσει στη ίδρυση νέου κόμματος, χωρίς όμως –όπως είπε- αυτό να έχει προσωπικό χαρακτήρα.

Πάντως, η ανεξάρτητη βουλευτής διευκρίνισε πως δεν θα βιαστεί να προχωρήσει στη σύσταση κόμματος, προκειμένου να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας πως «στην αυτοδιοίκηση δεν μπορείς να έχεις κομματικό καπέλο». «Θα στηρίξουμε ορισμένους καλούς υποψηφίους, ασχέτως χρώματος», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στη διαγραφή της από τη ΝΔ, παραδέχθηκε πως απελευθερώθηκε μεν, ωστόσο δήλωσε ότι στενοχωρήθηκε και πάρα πολύ. «Είναι πολύ δύσκολο να λες η ΝΔ δεν είναι το κόμμα μου, συναισθηματικά είναι δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά ασφυκτιούσε γιατί –όπως υποστήριξε- το κόμμα είχε πάψει να είναι ανοιχτό. «Οτιδήποτε ζητούσες να είναι συλλογικό απερρίπτετο μετά πολλών επαίνων», σημείωσε και εξήγησε ότι δεν δινόταν δυνατότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα να εκφράσει τη γνώμη της.

Επιπλέον, η κ.Μπακογιάννη χαρακτήρισε τα υπάρχοντα κόμματα «απολύτως πεπαλαιωμένους μηχανισμούς» και πρόσθεσε ότι οι πολίτες «δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τη λογική του χθες, του παλιού κομματικού μηχανισμού».