6 Ιουλίου 2010

Νέες έρευνες για "γαλάζιες" προσλήψεις επι ΝΔ

αντικείμενο εισαγγελικών ερευνών έχουν αποτελέσει τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με παράνομες προσλήψεις, επί της προηγούμενης κυβέρνησης, σε εταιρίες του Δημοσίου, ακόμη και την προεκλογική περίοδο.
Τρεις εισαγγελείς διενεργούν ποινικές έρευνες για περιπτώσεις σωρείας παρατυπιών στις:

Αγροτικός Τουρισμός και Ήπιες Μορφές Αναψυχής (ΑΓΡΟΤΗΜΑ) Α.Ε., στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

Η υπόθεση της ΑΓΡΟΤΗΜΑ, για την οποία τον περασμένο Απρίλιο κατέθεσε στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, αφορά προσλήψεις προσωπικού χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού και πρόσκλησης ενδιαφέροντος αλλά και άλλες παρατυπίες που έχουν διαπιστωθεί από τους ελέγχους.
Αντίστοιχα, υπό εισαγγελική διερεύνηση έχουν τεθεί τα στοιχεία των επιθεωρητών για 139 προσλήψεις στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., εκ των οποίων μάλιστα οι 39 έγιναν σε προεκλογική περίοδο, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου 2009.
Εισαγγελέας, επίσης, ερευνά και την υπόθεση με τις 25 συμβάσεις μίσθωσης έργου στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, τον Σεπτέμβριο του 2009, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία των επιθεωρητών φαίνεται να υποκρύπτουν εξαρτημένη σχέση εργασίας.
Οι εισαγγελείς που διενεργούν τις προκαταρκτικές έρευνες για τις τρεις περιπτώσεις έχουν εντολή να ερευνήσουν όλα τα στοιχεία ώστε να διακριβωθεί αν έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένα αδικήματα και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.