7 Ιουλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου δεν αντιστοιχούν σε junk«Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου δεν αντιστοιχούν σε junk και πρέπει να προσέξουμε τις εταιρείες αξιολόγησης που δρουν σε καθεστώς σύγκρουσης συμφερόντων, επιβραβεύοντας ή απορρίπτοντας τράπεζες και δημόσια ομόλογα, ανάλογα με την τάση της κάθε στιγμής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού RAI 1.
Αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης, επεσήμανε πως «θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, αλλά παραμένει το γεγονός ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε ριζικά την οικονομία μας, ώστε όποιος επιθυμεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, να είναι βέβαιος ότι κάνει μια καλή επένδυση».
Ερωτηθείς «αν αυτό σημαίνει ότι από την κρίση θα πρέπει να προκύψει ένας νέος Έλληνας πολίτης», απάντησε ότι «σίγουρα δεν θα πρέπει να στοχεύει μόνον σε μια θέση δημοσίου υπαλλήλου, αλλά να είναι δημιουργικός και κοσμοπολίτης».
Σε ερώτηση σχετικά με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian περί φημολογούμενης πώλησης ελληνικών νησιών, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «τα νησιά δεν πωλούνται σε καμία περίπτωση. Τα νησιά μας είναι μια πηγή εσόδων που θέλουμε να αξιοποιήσουμε».
Τέλος, απευθυνόμενος στους Ιταλούς τηλεθεατές ανέφερε: «καλώς ήλθατε στην Ελλάδα και καλές διακοπές».
Phgh APE