1 Ιουλίου 2010

Προσπαθεί να τους πείσει oτι είναι ζωντανός...

Τι κι αν τον βλέπουν χειροπιαστό μπροστά τους, να μιλάει, να κινείται και να διαμαρτύρεται; Προφανώς, αυτό δεν αρκεί για να πειστούν πως είναι... ζωντανός. Τελικά πράγματι, η γραφειοκρατία είναι τυφλή. Μπλεγμένος άσχημα (ίσως χειρότερα από κάθε άλλο) στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ο Κλοντ Πρετόριους από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής προσπαθεί εδώ και τέσσερα χρόνια να πείσει τις αρχές πως είναι ζωντανός καθότι ως πεθαμένος, δυστυχώς για αυτόν, δε μπορεί να έχει ούτε διαβατήριο ούτε αυτοκίνητο στο όνομά του.

Όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν ο Πρετόριους πήγε για μαλλί (να καταθέσει αίτηση έκδοσης διαβατηρίου) και βγήκε κουρεμένος (και νεκρός, τουλάχιστον στα χαρτιά). Προς δυσάρεστη έκπληξή του, ο Νοτιοαφρικανός πληροφορήθηκε τότε πως το υπουργείο εσωτερικών τον είχε καταγεγραμμένο μεταξύ των θανόντων.


Το εν λόγω μπέρδεμα έμελε να λάβει τέλος (με τη βοήθεια της αστυνομίας η οποία τον «ανέστησε» και του εξασφάλισε νέο αριθμό ταυτότητας) αλλά μόνο προσωρινά.
Πέρυσι, όταν πήγε να «δηλώσει» το αυτοκίνητό του στις αρχές, ο Πρετόριους πληροφορήθηκε πως είχε ξαναπεθάνει. Και σα να μην έφτανε αυτό, του έριξαν και κλήση επειδή το εν λόγω όχημα ήταν αδήλωτο.