15 Ιουλίου 2010

Ικανοποιημένος ο Γ. Παπανδρέου για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σχετικά με την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Είναι ένα γεγονός σημαντικό, ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο που η χώρα, οι Έλληνες, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια χωρίς προηγούμενο κρίση.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, στόχος όλων πρέπει να είναι η έξοδος από την κρίση με σιγουριά για όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαιτέρως, για όλους εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Αλλά και η διαμόρφωση των αναγκαίων όρων και προϋποθέσεων για να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα μας δώσει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε μια Πολιτεία, μια κοινωνία, με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.Κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση και διαμορφώνει συνθήκες κοινωνικής συνεννόησης, δεν μπορεί παρά να μας δίνει ικανοποίηση.

Ελπίδα μας είναι να πετύχουμε και την οικοδόμηση μιας ευρύτερης κοινωνικής συμφωνίας, που θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα όλων να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Εμείς γιa αυτό εργαζόμαστε».