23 Φεβρουαρίου 2015

Γλέζος: Συγγνώμη που συνήργησα στην ψευδαίσθηση

Γλέζος: Συγγνώμη που συνήργησα στην ψευδαίσθηση
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος εξέφρασε τη διαφωνία του με τους χειρισμούς της κυβέρνησης (φωτ. Μ.Μυρίλλας/ SOOC) 


Αθήνα
«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του με τίτλο «Πριν είναι αργά».

Στο ίδιο άρθρο στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» ο κ. Γλέζος ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση» και καλεί σε αντίδραση: «Όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση» αναφέρει.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Γλέζου ανέφεραν: «Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».

«Την ώρα που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη, περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο ίδιος σημείωσε ότι «πάνω από το 80% του ελληνικού λαού στηρίζει τη διαπραγμάτευση», επικαλούμενος δημοσκόπηση της Public Issue (αφορά την περίοδο 12 - 17 Φεβρουαρίου) η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Αυγή την Κυριακή.

Δεν είναι όμως, μόνο ο Μ.Γλέζος που αντιδρά στη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup. Η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «συμφωνία υποταγής στους εκβιαστές», ζητά από τους αριστερούς βουλευτές του κόμματος να την καταψηφίσουν, ενώ θέτει θέμα σύγκλησης Συνεδρίου και αλλαγής ηγεσίας του κόμματος.

Παράλληλα, στο πλευρό του Μ.Γλέζου βρέθηκε η Σοφία Σακοράφα, ενώ ο Γιάννης Μηλιός παρέπεμψε στο άρθρο του κ. Γλέζου χωρίς άλλο σχόλιο, δημιουργώντας προβληματισμό για τη στάση του. Τη διαφωνία του με την προσέγγιση Γλέζου εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
phgh  in.gr