27 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΨΥΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Ο Έλληνας Επίσκοπος που έσωσε στον πόλεμο εκατοντάδες οικογένειες μουσουλμάνων, μιλάει στο newsbomb για τις τραγικές μέρες του πολέμου στη Γάζα.
Της Μαρίας Γιαχνάκη
Θυμάται τους βομβαρδισμούς του καλοκαιριού σα να ήταν χθες και διηγείται τις στιγμές που τον έκαναν να κλάψει όταν οικογένειες με μωρά, ηλικιωμένοι και ανήμποροι του χτύπησαν την πόρτα του μοναστηριού για να ζητήσουν καταφύγιο στο μοναστήρι.
Ήταν μια στιγμή για τον ίδιο που δεν θα ξεχάσει ποτέ, αφού στον τελευταίο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας μετέτρεψε το μοναστήρι και την εκκλησία σε καταφύγιο ψυχών.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Γιαχνάκη η οποία βρέθηκε σε ειδική αποστολή στην Λωρίδα της Γάζας μιλάει ακόμη για τις δύσκολες συνθήκες που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής μετά τον πόλεμο , καθώς είναι αποκλεισμένοι από παντού και από την Αίγυπτο και από το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τυραννιούνται και να μην μπορούν να «αναπνεύσουν».
synentefxi
Ο αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος έδωσε ένα μάθημα αγάπης και αυταπάρνησης μέσα στον πόλεμο. Δεν εγκατέλειψε τον τόπο που ζει για να σωθεί, αλλά τάχτηκε στον αγώνα για την επιβίωση χιλιάδων ψυχών. Και τα κατάφερε . Το μοναστήρι του έγινε σημείο αναφοράς για φιλανθρωπικές οργανώσεις, για γιατρούς, νοσοκόμες, απλούς κατοίκους οι οποίοι γνωρίζοντας ότι ο Επίσκοπος είχε προσφέρει καταφύγιο στον κόσμο, έτρεξαν να τον βοηθήσουν.
Και όσο οι βομβαρδισμοί μαίνονταν στην περιοχή, τα τανκς κατεδάφιζαν σπίτια οι κάτοικοι έπεφταν νεκροί στους δρόμους, εκείνος είχε δώσει καταφύγιο σε όλους όσοι έτρεξαν να σωθούν. Παρότι έγιναν βομβαρδισμοί ακόμη και τριάντα μέτρα από το μοναστήρι, κανείς από όσους βρίσκονταν μέσα σε αυτό δεν έπαθε τίποτα αν και το κτήριο υπέστη σοβαρές ζημιές.
monastiri esoteriko
Ο αρχιεπίσκοπος Αλέξιος έγινε θέμα σε όλα τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης . Ακόμη και οι τουρκικές εφημερίδες έγραφαν για τον Χριστιανό που έσωσε Μουσουλμάνους. Όλοι μιλούσαν για έναν μεγαλόψυχο Έλληνα χριστιανό που ακολούθησε τις οδηγίες του Ευαγγελίου και αγκάλιασε τον συνάνθρωπό του στις δυσκολότερες στιγμές, δείχνοντας την μεγαλοσύνη του και στους μουσουλμάνους που χρειάστηκαν την προστασία του μοναστηριού του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.
IMG 3637
Στην συνέντευξη, ο Επίσκοπος μιλάει για τις ανθρώπινες αυτές στιγμές


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/561199/o-arxiepiskopos-poy-ekane-perifani-tin-ellada#ixzz3SvFXPz3i