17 Φεβρουαρίου 2015

Την απαλλαγή του Ντομινίκ Στρος-Καν ζητά ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή του Ντομινίκ Στρος-Καν ζητά ο εισαγγελέας

Λίλλη, Γαλλία
Γάλλος εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, από τις κατηγορίες για μαστροπεία. Τη Δευτέρα, οι τέσσερις ιερόδουλες που ζητούσαν αποζημίωση, απέσυραν τις κατηγορίες.

Ο 65χρονος Στρος-Καν κατηγορείται για ότι διοργάνωνε σεξουαλικά πάρτι με τη συμμετοχή εν γνώσει του ιερόδουλων σε αυτά, μεταξύ του 2008 έως 2011 στη Λίλλη τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Η «υπόθεση Κάρλτον», όπως είναι γνωστή. πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Λίλλη όπου λάμβαναν χώρες οι βραδιές οργίων που διοργανώνονταν με τη συμμετοχή ιερόδουλων -οι οποίες στη διάρκεια της έρευνας είχαν περιγράψει τις ερωτικές συνευρέσεις ως «σφαγή». Οι βραδιές αυτές διοργανώνονταν από ένα δίκτυο πορνείας.

Οι δικηγόροι των τεσσάρων γυναικών δήλωσαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να αποδειχθούν οι κατηγορίες εναντίον του.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ιδιότητα των γυναικών.

Η δίκη κατά Στρος-Καν και άλλων 13 κατηγορουμένων συνεχίζεται, καθώς οι γυναίκες παραμένουν πολιτικώς ενάγοντες στην ποινική υπόθεση.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν ο ισχυρότερος υποψήφιος στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, όταν οι αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα μετά τις εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση σε μία καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 2011.
Newsroom ΔΟΛ