28 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: «Η Ευρώπη αναγνώρισε ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα»


Το γερμανικό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα, ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στο Euronews, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα πέρασε ένα δύσκολο κάβο».
«Χαιρετίζουμε την ψήφο των γερμανών συναδέλφων μας ως πολιτική πράξη λογικής και δημοκρατίας. Ως πράξη επικύρωσης του διπλού σεβασμού που μας χαρακτηρίζει. Από τη μια στους κοινούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, όπως διατυπώνονται στις Συνθήκες, και, από την άλλη, στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με την ψήφο των λαών στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι η Ευρώπη έχει πλέον αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα.
«Αποδείχτηκε ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωράει όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Να υπερβαίνει αδιέξοδα, να αναζητά άλλους δρόμους για την ανάπτυξη.  Να βάζει σε προτεραιότητα το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών», προσθέτει. 
Ο Ελληνας πρωθυπουργός, μιλώντας για το κυβερνητικό έργο το οποίο πρόκειται να αρχίσει άμεσα με τα πρώτα νομοσχέδια τα οποία αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, αναφέρει:
«Ήρθε η ώρα για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και καμιά κυβέρνηση δεν επεδίωξε γιατί υπήρχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα.  Η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με τη διαρκή και αμείωτη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ξεκινάει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για ν’ αλλάξει την Ελλάδα, όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για «αδυσώπητο αγώνα για την αποκατάσταση της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και την παράλληλη αύξηση των δημόσιων εσόδων».
«Η πολιτική μας βούληση να πληρώσουν το μερίδιό τους όσοι δεν πλήρωναν μέχρι τώρα γίνεται πράξη, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας φορολογικής συνείδησης στους πολίτες. Οικοδομούμε μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, με σεβασμό στον πολίτη και τους φόρους που πληρώνει», επισημαίνει ο πρωθυπουργός και καταλήγει:
«Τα πολλά, μικρά και μεγάλα καρτέλ κατεστημένων συμφερόντων που επιχειρούν, ακόμα και σήμερα, να ελέγξουν τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία θα σπάσουν. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, οι ίσες ευκαιρίες παντού, με την αρμόζουσα κοινωνική ευαισθησία, όπως και το κράτος δικαίου θα είναι το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας του αύριο.
Ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά  για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει πορεία».
kathimerinh