18 Φεβρουαρίου 2015

Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου

Συναλλαγή βλέπει το Κίνημα πίσω από την πρόταση Πρ.Παυλόπουλου

Συναλλαγή βλέπει το Κίνημα πίσω από την πρόταση Πρ.Παυλόπουλου

Αθήνα
Πολύ σκληρή ήταν η αντίδραση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην αναγγελία της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου, από τον πρωθυπουργό, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα κάνει λόγο για «συναλλαγή» και τονίζει ότι «είναι κρίμα και ντροπή, ένας πρωθυπουργός της... Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας να «μετατρέπεται σε πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας και μετά έφυγαν τρέχοντας».
Πολύ σκληρή είναι και η κριτική που ασκείται στον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο, για τον οποίο αναφέρεται ότι με την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβραβεύεται «ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών του πολιτικού συστήματος της χώρας και ταυτόχρονα, ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων, που μόνον το 2009 έφτασαν στα 36 δισ. ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο».
Σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα στη «δημοκρατική ευαισθησία» που έχει επιδείξει ο κ. Παυλόπουλος, το Κίνημα τονίζει ότι την έδειξε «όταν κάηκε η Αθήνα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου» και «όταν διόγκωνε το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς».
Η πρόταση υποψηφιότητας του κ. Παυλόπουλου κρίνεται υποκριτική, την ώρα που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση έχει πει ότι θα ζητήσει να διερευνηθεί πως φθάσαμε στο μνημόνιο.
Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι η πρόταση για τον κ. Παυλόπουλο προκαλεί ερωτηματικά, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εταίρους ότι διαπνέεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Και τίθεται το ερώτημα:
«Τι αλήθεια θα μεταρρυθμίσει, αν όχι τα κακώς κείμενα του πελατειακού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά τραγικές για τη χώρα συνέπειες, ο κ. Παυλόπουλος»;

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ