28 Φεβρουαρίου 2015

ΡΩΣΙΑ Δολοφονήθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπορίς Νεμτσόφ

Νεκρός από σφαίρες έπεσε χθες τη νύχτα στην Μόσχα ο Μπορίς Νεμτσόφ, ένας από τους ηγέτες της ρωσικής αντιπολίτευσης και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το TASS, ανέφερε ότι άγνωστο πυροβόλησε τον Νεμτσόφ τέσσερις φορές στην πλάτη στο κέντρο της Μόσχας, την ώρα που προχωρούσε με μια γυναίκα κοντά στο Κρεμλίνο, στη γέφυρα Μπολσόι Μοσκβορέτσκι.
Τη δολοφονική επίθεση επιβεβαίωσε στο RIA Novosti ο Ιλιά Γιάσιν, πρώην μέλος του RPR-Parnas. «Δυστυχώς είδα το πτώμα του πρώην ομοϊδεάτη μου», είπε.
nemtsof2

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το Interfax, ανέφερε ότι άγνωστος πυροβόλησε τον Νεμτσόφ τέσσερις φορές στο κέντρο της Μόσχας.
Άλλες ειδησεογραφικές πηγές, σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν ότι ο Νεμτσόφ, πυροβολήθηκε από αρκετούς άνδρες που βγήκαν από ένα αυτοκίνητο, την ώρα που προχωρούσε με μια γυναίκα κοντά στο Κρεμλίνο.
Σημειώνεται ότι ο Νέμτσοφ οργάνωνε αντικυβερνητική διαδήλωση για την Κυριακή, ενώ λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Echo Moskvy είχε απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Πούτιν σχετικά με την ανατολική Ουκρανία.
«Η δολοφονία του Νέμτσοφ μοιάζει με συμβόλαιο θανάτου, θα μπορούσε να είναι προβοκάτσια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, που επικαλείται το Reuters.
Ο Ρώσος πρόεδρος καταδίκασε τη δολοφονία.
μακελειο.gr