14 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει plan B, ας έρθει Αρμαγεδδών

Δεν υπάρχει plan B, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
«Συνεχώς ακούμε “αν δεν υπογράψετε, θα έρθει ο Αρμαγεδδών”. Η απάντησή μου είναι “ας έρθει”. Δεν υπάρχει σχέδιο υπαναχώρησης. Αυτό είναι το δικό μου plan B», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς τι θα συμβεί αν τελικά έρθει ο Αρμαγεδδών, ο κ. Βαρουφάκης είπε στη δημοσιογράφο ότι είναι σαν να τον ρωτάει τι θα συμβεί αν ένας κομήτης χτυπήσει τη Γη. «Δεν έχω ιδέα», σημείωσε.
Σε ερώτηση αν τον φοβίζει το γεγονός ότι η μοίρα της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παγκόσμια οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Λίγο. Αν δεν φοβόμουν θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος».  
Ακόμη, ανέφερε ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τη μοίρα της Ελλάδας από τη μοίρα της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «για κάποιο λόγο πολλά φοβερά πράγματα άρχισαν εδώ και μετά εξαπλώθηκαν. Ο ψυχρός πόλεμος ήταν ένας, δεν άρχισε στο Βερολίνο, άρχισε στην Αθήνα το 1944. Η μετάδοση της κρίσης στην Ευρωζώνη άρχισε από εδώ το 2010».
«Είμαστε απόλυτα ικανοί ως Ευρωπαίοι να τα “θαλασσώσουμε” χωρίς λόγο», συνέχισε. «Έχουμε χάσει τα πάντα, άρα μπορούμε να λέμε αλήθειες, είναι θέμα χρόνου να το κάνουμε αυτό», τόνισε o κ. Βαρουφάκης. 
naftemporiki