25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΓΩΝΕΙ” η επαναπρόσληψη των καθαριστριών- Δείτε πως αντιδρούν οι ίδιες!! (ΦΩΤΟ

2
Προωθείται νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση προκειμένου να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους Γιάννης Καρούζος, μετά από συνομιλίες που είχε από τον αναπληρωτή υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Διευθυντή του γραφείου του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.«Δεν τίθεται θέμα αναβολής της προσληψής μας», σημειώνει με έμφαση το μέλος του Συντονιστικού αγώνα των καθαριστηρίων κ. Ευαγγελία Αλεξάκη, με αφορμή την απόφαση του 
Αρείου Πάγου για αναβολή στην εκδίκαση της αποφασής για το θέμα της επαναπροδληψής τους για τις 13 Οκτωβρίου. “«Εμείς ζητήσαμε δια μέσου του δικηγόρου μας την αναβολή, καθώς περιμένουμε μέςα στο επόμενο δίαςτημα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επαναπρόσληψη μας και κατ´ουσίαν όταν πραγματοποιηθεί το δικαστήριο θα περιοριστούμε μόνο στο να επιδείξουμε τον συγκεκριμένο νόμο, και συνεπώς δίκη δεν θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση», δήλωσε η κ. Αλεξάκη.
Επισημαίνεται ότι η κ. Αλεξάκη προαναγγέλλει για τις δύο το μεσημέρι έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού τους οργάνου με βασικό θέμα για το εάν θα συνεχίσουν τελικά να παραμένουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών που έχουν στήσει εδώ και μήνες τις σκηνές επι της οδού Καραγεώργου Σερβίας, ή εάν τελικά θα αποχωρήσουν. Παράλληλα, οι καθαρίστριες σημειώνουν με έμφαση ότι το περιθώριο που δίνουν στην κυβέρνηση για την επίλυση του θεματός τους  είναι «δύο μήνες και σε κάθε άλλη περίπτωση οι κυβερνώντες θα μας βρουν μπροστά τους».

ενημέρωση 12:20
«Παγώνει» η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, καθώς ο Άρειος Πάγος με τη συναίνεση του Δημοσίου ανέβαλε για τις 13 Οκτωβρίου την εκδίκαση της υπόθεσης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως διατηρείται η αναστολή της επαναπρόσληψής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Αρειο Πάγο.
Ωστόσο, ο συνήγορος των καθαριστριών υποστήριξε πως τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, έχουν υποσχεθεί πως το θέμα των καθαριστριών θα είναι το πρώτο στο οποίο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα δώσει λύση, προκειμένου να μπει τέλος στην αδικία.
Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως η κυβέρνηση να αναζητήσει κάποιο παραθυράκι προκειμένου οι απολυμένες καθαρίστριες να επιστρέψουν στην εργασία τους, διαφορετικά έως τις 13 Οκτωβρίου η υπόθεση «παγώνει», αναγκάζοντας την κυβέρνηση να βάλει στο ψυγείο 
makeleio.gr