16 Φεβρουαρίου 2015

Europe 1: Ο Φρανσουά Ολάντ δεν αποκλείει ενδεχόμενο Grexit

Panhellenic Post - The Online Newspaper of Hellenism 
http://PanhellenicPost.com

Παρίσι, Γαλλία
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φαίνεται πως δεν αποκλείει ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, τις οποίες επικαλείται το Mega.
Πολιτική συντάκτρια του Europe 1, η οποία δηλώνει ότι μίλησε με τον Ολάντ, είπε για ενδεχόμενο «Grexit» ότι πρόκειται για μία υπόθεση που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.
«Είτε είναι στις Βρυξέλλες είτε σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια το ερώτημα τίθεται με σοβαρότητα και μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος ο ίδιος φαντάζεται αυτό το σενάριο. Μου εκμυστηρεύθηκε πριν από μερικές ημέρες ότι πριν από πέντε χρόνια, εάν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, αυτό θα είχε παρασύρει την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα λέει ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Πιο ξεκάθαρα η Ευρώπη είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει» είπε η διαπιστευμένη στα Ηλύσια Πεδία δημοσιογράφος, Καρολίν Ρου.
Η ίδια δήλωσε για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας ότι ως καθηγητής Οικονομίας «έχει την τάση να θέλει να δίνει μαθήματα» και πρόσθεσε ότι αυτό δεν αρέσει ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στους υπουργούς.
Η Κ.Ρου είπε ότι η Κομισιόν περιμένει από την ομάδα του Αλέξη Τσίπρα να τιμήσει τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν από τους προκατόχους του. «Και εδώ είναι που υπάρχει εμπλοκή» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ