20 Μαρτίου 2015

Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος-Λαγός

Αποφυλακίστηκαν λίγο μετά τις 17.30 ο αρχηγός της Χρυσής ΑυγήςΝίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός. Νωρίτερα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα του διέταξε την αποφυλάκισή τους, λόγω λήξης του 18μηνου προσωρινής κράτησης. Οι Μιχαλολιάκος
 και Λαγός παρέμεναν στη φυλακή από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο Ν. Μιχαλολιάκος θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ του επιβλήθηκε και η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα. Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Προβατάρης, ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ. Στον Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.

Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης, αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η Εισαγγελέας αρμόδια για τα ρατσιστικά εγκλήματα, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή κάλεσμα της Χρυσής Αυγής μέσω φυλλαδίων στα οποία αναγράφεται «έξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα».

Η επίμαχη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα φυλλάδια που αναφέρει η Εισαγγελία στην ανακοίνωσή της, έχει προσδιοριστεί το Σάββατο το βράδυ στα γραφεία του κόμματος στον Σταθμό Λαρίσης.
inews.gr